Citat:
În prealabil postat de User
Sa iti faci propria afacere sau sa nu iti placa sa fii angajat la patron este un pacat?
|
Nu.
De fapt, expresiile în plan politic ale învățăturii sociale a Bisericii, așa cum este creștin-democrația și distributismul, caută să promoveze și să încurajeze acest model.
Citat:
Daca ai un job, si vrei sa iti dai demisia pentru a infiinta o firma care face un produs competitor firmei actuale... este acesta un pacat sau ... este acesta un mod de a "trisa"?
|
Nu, dacă mai întâi vă dați demisia și pe urmă lucrați la produsul competitor, nu este un păcat.
Citat:
Cum se impaca rugaciunea cu munca 15-17 ore pe zi?
|
Munca 15-17 ore pe zi nu este un păcat, dar poate fi o eroare împotriva virtuții înțelepciunii. Așa cum există o robie a fumatului sau a jocurilor de noroc, poate să existe și o robie a muncii. "Workaddict" se zice la asta în engleză, am auzit și termenul mai sugestiv de "workaholic". Noi nu trebuie să uităm că nu trăim ca să muncim, ci muncim ca să trăim.
"Ora et labora" este rezumatul regulei ordinelor religioase de descendență benedictină. "Roagă-te și lucrează". Frații împart cele 24 de ore în trei după cum urmează: opt ore se roagă, opt ore lucrează și opt ore dorm. Acuma, nimeni nu cere laicului să se roage opt ore. Dar ar fi bine peste rugăciunea de seară să nu săriți, și, preferabil, nici peste rugăciunea dinaintea mesei. În sfârșit, există o serie de rugăciuni foarte scurte, care pot fi rostite în gând în timp ce facem altceva. Una dintre acestea, care îmi folosește mult și pe care o pot spune și la volan este "Blândule Isus, fă inima noastră asemenea inimii Tale!". Ura față de animalul care conduce în fața mea îmi dispare ca prin farmec.
De asemenea, nu uitați că, pentru noi, Duminica este ziua Domnului. O muncă de natura celei care ar fi făcută de sclavi dacă am trăi în sclavagism, făcută în zi ferială (Duminica sau în celelalte sărbători de poruncă), dacă nu corespunde unei necesități urgente, este păcat grav.
Citat:
ps. cum imi schimb numele de "User"?
|
Ieșind și înregistrându-vă sub alt nume de utilizator, dacă țineți neapărat.