Eu am zis sa nu judecati pe Oreste dar parerea mea este sa nu priviti la acele emisiuni ale lui Oreste.Eu nu le privesc.
Punctul meu de vedere vis-a-vis de preoti este cum zice si parintele Cleopa si parintele Arsenie Boca ca Sfintele Taine le lucreaza preabunul Dumnezeu prin preot indiferent de vrednicia preotului,cata vreme preotul nu e caterisit de Sfantul Sinod.
Apoi BOR e tinuta vie de Duhul Sfant care lucreaza intr-ansa.
Acum normal ramane ca si omul sa vrea sa colaboreze cu Duhul Sfant.
Nu sunt numai parintele Arsenie Papacioc si parintele Iustin Parvu care vietuiesc acum ci si multi alti parinti duhovnicesti (si ierarhi normal) in BOR.
Toti acestia sunt "stalpi" ai Bisericii Ortodoxe Romane.
Ca sa invinuiesc pe preotii de la Rosia Montana nu pot.Ei au urmat credinciosilor care credinciosi au cedat presiunilor inselatilor de duhuri rele din guvernu actual al Romaniei.
Intamplator,neintamplator pana la Abrud (foarte aproape de Rosia Montana,sub 10km,din ce am masurat pe harta max 5km distanta intre cele doua localitati) era o linie de mocanita (cale ferata cu linie ingusta) care venea de la Turda,probabil cea mai lunga din tara.(pe la 80km lungime - e vorba de linia de mocanita de acu e dezafectata Turda-Campeni-Abrud).
Actualul presedinte a semnat in 1997 sa fie desfintata respectiva linie ca atunci era neprofitabila (pe cand dl Basescu era ministru transporturilor atunci).
Eu zic ca acum ar fi fost foarte profitabila respectiva cale ferata ingusta.
Respectivul proiect mie imi pare un proiect anti-romanesc menit sa distruga potentialul turistic foarte mare al respectivei zone.
Last edited by mihailt; 30.10.2010 at 22:52:23.
|