Si totusi...
Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Am suficienta "experienta" in acest sens pe forum, ca sa am o retinere. Aminteste-ti numai cazul celor 6 copii de la Targu Bujor, la cate discutii neprincipiale s-a ajuns...
Stanga sa nu stie ce face dreapta; nu?!? Iar daca am facut un bine, sa-l uitam imediat. Eu asa stiu.
|
Asa este, dar daca dreapta nu ar sti ce face stanga si stanga ce face dreapta, daca n-ar fi puterea exemplului, multe fapte bune nu ar mai avea loc. Sigur, e buna smerenia, e buna si discretia, dar uneori un gest al nostru nefacut ostentativ ci cu buna credinta, poate aduce la adevarata cunostinta pe cel care poate nu a gasit calea, pe cel care ar vrea sa faca binele dar nu stie cum, pentru ca l-a intalnit de prea putine ori in viata.Am observat si eu ca o anumita atitudine deschisa, pozitiva deranjeaza sau este luata ca fiind falsa. Si stau si ma intreb care ar trebui sa fie portretul dascalului copilului nostru?La ce ne-am astepta de la el? Cum sa gandeasca, care ar trebui sa fie traiectoria lui in viata?Ce atitudine am dori sa aiba fata de copilul nostru, ce asteptari am avea?Care ar trebui sa fie rezultatul muncii lui?Tocmai ascult o predica despre virtuti la Trinitas TV.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Last edited by Rodica50; 28.10.2010 at 21:57:26.
|