Citat:
Īn prealabil postat de andreicozia
Nu, nici vorba, ci doar pentru ca se vind bine si au audienta mare, dupa care o sa aprara altceva si altceva.
|
dpdv rational... si eu tind sa cred acelasi lucru. E pt audienta si senzational.
In ultimii ani s-au raspandit mult povesti despre antrenamantul soldatilor din legiunea straina, si despre antrenanentul altor trupe speciale... antrenamant pt conditii limita de supravietuire. Starneste curiozitatea, normal. Bear Grylls a facut parte din ceva forte speciale parca, uite legatura.
Evident, nu pot sa nu ma gandesc... "dar daca..." ... dar daca va fi nevoie sa supravietuiesc asa?... mai ales cu toate zvonurile astea de razboaie si apocalipsa... sa nu uitam ca deja suntem intr-un razboi, cand si cand mai apar stiri despre soldati romani morti/raniti in irak, dar sunt "servite" ca pe ceva asa... banal.
Am vazut o emisiune ceva mai realista despre supravietuie, "Survivor man", cu tipul ala care pleaca singur de nebun, si se filmeaza singur. Sau asa sustine, oricum e plauzibil. Arata chestii care ar putea sa ajute sa supravietuiasca si o persoana obisnuita, si nu mananca scarbosenii, nu escaladeaza munti si cascade, etc. Vorbeste destul de mult si de riscul psihic pe care-l presupune sa te afli in pustietate noaptea. In astfel de cazuri, "frica de bau-bau" poate aparea si la cei mai curajosi... trebuie sa treci de asta ca sa te mai preocupi de cat de uscate au hainele, sau daca stai direct pe pamant sau nu, etc. Si spune clar de multe ori sa nu te misti din loc decat daca:-nu ai apa potabila,-nu ai nici un fel de sanse sa fii gasit in timp util ca sa supravietuiesti in locul unde te afli;- nu ai mancare.-te afli pe teritoriul unor animale de prada. Si spune destul de des si sa nu te apuci sa faci ceva figuri de alpinism, chiar daca ai echipament si ai castiga timp. Pt ca intr-o astfel de situatie, nu poti risca nici macar o taietura, daca iti luxezi sau rupi ceva esti mort. A, si-ti spune sa gatesti orice animal pe care intentionezi sa-l mananci. Si sa nu mananci gandaci. Gandacii, daca poti sa-i vezi si nu fug de tine inseamna ca au ei o arma secreta de nu se feresc. Deci daca-i vezi si poti sa-i prinzi---sa nu-i mananci sub nici o forma.
Cu alte cuvinte,"survivor man" spune ca daca faci ce face Bear Grylls, cam mori... ce face el acolo e pt show... bine, poti culege si chestii utile, dar... atentie.