View Single Post
Vechi 27.10.2010, 17:55:04
strainul7777 strainul7777 is offline
Banned

Data înregistrãrii: 27.10.2010
Implicit repostare raspuns disparut

Am muncit ca sa va dau un raspuns cat mai documentat, dar acest raspuns mi-a disparut . Ma simt dator, fata de dvs., sa repostez acest raspuns.

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
V-ati astepta ca acuma eu sa sar ca ars
Nu ma astept la nimic si nu ma surprinde nimic.

Citat:
si sa spun ca sunteti un mare eretic
Pai, intr-un fel o cam spuneti.

Citat:
si ca ati facut praf dogmele Bisericii soborniceasca,apostolica ,universala ,drepmaritoare,
Nu pot face praf dogmele unei biserici care are la baza invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli (gasite numai in Sfanta Scriptura).

Citat:
sau ca nesocotiti chiar Sfanta Scriptura,bine nu integral dar esenta o lasati si interveniti cu citate in locuri unde exista citat concret in legatura cu problemele pe care le-ati tratat.
Nu puteti sa ma acuzati de asa ceva. Nu nesocotesc nici o slova din Sfanta Scriptura. Si nici nu folosesc Sfanta Scriptura, in mod necistit, pentru a-mi argumenta teologia .

Citat:
1.Preotia noutestamentara.,,Adevarat graiesc voua:Oricate veti lega pe pamant,vor fi legate si in cer,si oricate veti dezlega pe pamant,vor fi dezlegate si in cer''(Matei,18,18).
Aceste cuvinte au fost adresate de Mantuitorul catre ucenicii Sai. Intre acesti ucenici ai Domnului Iisus Hristos si preotia pamanteasca exista doua mari diferente:
- ucenicii Domnului Iisus Hristos nu au fost niciodata numiti preoti. Spre exemplu, Petru a fost prezbiter (vedeti 1 Petru 5:1 - traducerea corecta).
- ucenicii Domnului Iisus Hristos, niciodata nu au legat sau dezlegat dupa cum ii taia capul; ei au respectat cu sfintenie invataturile Mantuitorului, atunci cand legau sau dezlegau. De pilda, dvs. ce parere aveti despre legarea de casatorii intre persoane divortate?

Citat:
In Sfanta Scriptura a N.T. se cunos trei trepte ale preotiei:episcopii,preotii,diaconi(Tit 1,5-9,1Timotei,5,19-22,Fapte,20,17,28).Preotia lasata de Iisus Hristos se face prin ,,punerea mainilor''de catre apostoli peste episcopi si preoti care s-a pastrat pana in prezent,si nu trebuie confundat cu ,,voi sunteti preotie sfanta''.
Ati dat trei exemple unde nu apare cuvantul "preot", in traducere corecta. Le voi lua pe rand, postand versetul in originalul grecesc (transliterat) si traducerea in diferite versiuni (ale unor confesiuni care au preoti):

Tit 1:5
toutou charin a=apelipon tsb=katelipon se en krêtê ina ta leiponta epidiorthôsê kai katastêsês kata polin presbuterous ôs egô soi dietaxamên (originalul grecesc)

For this cause left I thee in Crete, that thou shouldest set in order the things that are wanting, and ordain elders in every city, as I had appointed theetraducere in engleza)

Je t'ai laissé en Crète dans ce but, que tu mettes en bon ordre les choses qui restent à régler, et que, dans chaque ville, tu établisses des anciens suivant que moi je t'ai ordonnétraducere in franceza)

Te-am lãsat în Creta, ca sã pui în rînduialã ce mai rãmîne de rînduit, si sã asezi prezbiteri în fiecare cetate, dupã cum ti-am poruncit:

1 Timotei 5:19
kata presbuterou katêgorian mê paradechou ektos ei mê epi duo ê triôn marturôn

Against an elder receive not an accusation, but before two or three witnesses.(engleza)

Ne reçois pas d'accusation contre un ancien, si ce n'est quand il y a deux ou trois témoins.

Împotriva unui prezbiter sã nu primesti învinuire decît din gura a doi sau trei martori.

Fapte 20:17
apo de tês milêtou pempsas eis epheson metekalesato tous presbuterous tês ekklêsias

And from Miletus he sent to Ephesus, and called the elders of the church.

Or il envoya de Milet à Éphèse, et appela auprès de lui les anciens de l'assemblée;

Însã din Milet, Pavel a trimis la Efes, si a chemat pe prezbiterii Bisericii.

Dupa cum puteti vedea, in nici unul din versetele la care ati facut referire, nu se vorbeste despre preoti. Nici o confesiune, inclusiv cele care au preoti, nu si-a permis sa traduca Biblia in mod fals. Doar dvs. utilizati un fals, ca sa justificati preotia pamanteasca pe baza Sfintei Scripturi.

Un sfat: justificati preotia pamanteasca cum veti sti, dar Sfanta Scripturs lasati-o asa cum a fost scrisa (cum fac, in mod onorabil, alte confesiuni cu preoti).

Pentru clarificare va dau si un verset in care este vorba despre preotia pamanteasca (cea simbolica, pana la venirea Adevaratului Preot):

Fapte 6:7
kai o logos tou theou êuxanen kai eplêthuneto o arithmos tôn mathêtôn en ierousalêm sphodra polus te ochlos tôn iereôn upêkouon tê pistei

And the word of God increased; and the number of the disciples multiplied in Jerusalem greatly; and a great company of the priests were obedient to the faith.

Et la parole de Dieu croissait, et le nombre des disciples se multipliait beaucoup dans Jérusalem, et une grande foule de sacrificateurs obéissait à la foi.

Cuvîntul lui Dumnezeu se rãspîndea tot mai mult, numãrul ucenicilor se înmultea mult în Ierusalim, si o mare multime de preoti veneau la credintã.

Biblia in limba greaca (transliterata) si diferinte traduceri, in diferite limbi, le gasiti aici:
http://bibledatabase.net/
Spor la studiu. Va doresc multa ravna pentru adevar.

Citat:
P.S. Fiecare confesiune crestina are un ,,preot'' ca doar nu predica toti si sunt toti ,,preotie sfanta'',deci nu stiu de ce renegi preotia.
Asa cum am arata mai sus, chiar si confesiunile crestine care au preoti respecta Sfanata Scriptura si nu-si permit sa o falsifice.

Citat:
2.Biserica.Da ai dreptate din aceia este formata Biserica ,dar eu ma refer la Biserica apostolica,soborniceasca,lucratoare,intemeiata direct de Iisus si apostoli.Stim ca reforma protestanta s-a format dupa 1700 deci de unde legatura cu Bisrica primara,sigur rituarurile s-au amplificat fata de cum erau pe vreme crestinilor de an 300.
Reforma protestanta nu a adus absolut nimic nou. Nu a inventata nimic. Scopul acestei reforme a fost intoarcerea la invataturile Sfintei Scripturi, ingropate in traditii, ritualuri si obiceiuri de provenienta pagana.

Citat:
3.Maica Domnului.Cea mai smerita dintr-e toti dar a zis,,Ca iata de acum ma vor ferici TOATE neamurile,ca mi-a facut mie MARIRE cel Puternic''(Luca,1,48-49).Deci a proorocitchiar EA si tu zici ca nu e pomenit de apostoli,pai ce marturie ma vrei>Este Maica Celui ce a mantuit lumea,L-a purtat in pantece.Cum sa nu o preacinstesti?
Eu am spus ca nu este pomenita de Sfintii Apostoli, in niciuna din epistolele lor. Nu vorbeam de Evanghelii.

Citat:
4.,,Caci cuvantul crucii este nebunie pentru cei ce pier ,iar pentru noi ce ne mantuim este puterea lui Dumnezeu''.Cat despre crucea propriu-zisa ea este simbol al crestinismului,semn al biruintei,al jertfei,pai apostoli nu purtau.De unde sti ca doar semnul cruci apare inca din primele secole.
Repet: Sfintii Apostoli au propovaduit Crucea lui Hristos si nu au purtat cu ei cruci , cruciulite, etc. si nici nu si-au facut vreun semn. Unii crestini au o credinta apostolica si procedeaza la fel. Este treaba dvs. daca purtati si va folositi de obiecte de cult si va faceti fel si fel de semne. Dar astea nu au nici o legatura cu credinta crestin-apostolica. Asa ca, lasati-i in pace pe Sfintii Apostoli.

Citat:
5.Sfintele Taine.Cele sapte sfinte taine sunt:Botezul,Impartasania sau cuminecarea,Mirungerea,Spovedania,Nunta,Preotia si Maslul.Este cam mult sa-ti vorbesc despre fiecare dar toate au origini scripturistice.
Cautati in Sfanta Scriptura cuvantul "taina". Apare de vre-o 17 ori. Dar, acest cuvant este insotit de expresii de genul "pe care v-o fac cunoscuta", "care v-a fost descoperita", etc. Sfintii Apostoli explica ce ceea ce dvs. numiti "taina". Iar ceea ce Sfanta Scriptura numeste taina ("taina credintei") nu se include in cele 7 taine.
Reply With Quote