View Single Post
Vechi 27.10.2010, 01:12:03
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Va voi scrie o experienta foarte amara cu o prietena de a mea,pe care o cunosc de la varsta de 16 ani...
La inceput nu a fost o prietenie stransa intre noi,ne cunoscusem prin alte cunostiinte si daca ne intalneam prin zona era ok,daca nu ,nu...Mai apoi,dupa 20 de ani m-am intalnit cu ea intamplator si mi-a facut cunostiinta cu cineva,care a devenit in timp o alta prietena buna;mai bine de 10 ani obisnuiam sa ne intalnim la aceasta prietena pentru povesti,filme,cafea,ceai...chiar daca eram numai 3,ne asemuiam cu un grup de 4 fete foarte celebru,din lumea filmului;tineam mult la prietenia noastra,stiam aproape totul despre noi si chiar daca aveam uneori evenimente diferite si mai intalneam si alti prieteni,tot ne intalneam"in bucatarie"la o poveste si o cafea...
Dupa acesti 10 ani,eu am plecat din tara si prietenia a continuat mai mult in suflet,chiar daca cu prietena de la 16 ani comunicam pe chat,in fiecare seara.La 2 ani,dupa ce am plecat, o alta cunostiinta comuna(o colega de la serviciul prietenei mele,pe care ea o adora)m-a rugat sa o ajut cu toate informatiile necesare emigrarii,pentru a urma si ea drumul acesta...nimic de zis,i-am dat toate detaliile si mi-am facut timp sa-i explic in mici detalii absolut totul despre viata de aici si chiar am sustinut-o pe o linie pozitiva,deoarece era deprimata ca dupa o perioada de timp nu primise nici un raspuns sa plece...
In sfarsit,s-a pregatit de plecare si au urmat alte consilieri din partea mea despre asigurarea de sanatate,despre bagaje,etc si apoi surpriza dupa ce a ajuns mi-a mai scris o data tot cu solicitari,si mi-a dat nr ei s-o caut;ei bine,greseala mea ca fiind o persoana destul de ocupata pe vremea aia,am sunat-o cam tarziu,si ea dormea,deci nu am vb mare lucru...Aproape 1 an de zile iar nu am mai auzit de ea,apoi iar m-a cautat pt a clarifica alte probleme,urma sa se inscrie la o scoala si ii erau necesare o gramada de acte;din discutia avuta m-i s-a parut ca incearca sa para superioara cu realizarea ei,asa ca in adancul sufletului m-a ranit aceasta atitudine;nici eu nu am mai sunat-o si nici ea nu a mai sunat vreodata...In paralel,eu vb cu prietena pe chat si mi-am aratat nemultumirea de acest fapt,spunand tare si raspicat ca aceasta persoana m-a folosit doar pentru informatii,nefiind nici un interes sincer pt persoana mea-prietena mea nu comenta in nici un fel afirmatiile mele,si am zis la vremea respectiva ca nu imi da dreptate deoarece amandoua ii eram prietene si era dificil sa aibe o parere obiectiva...
In fine,timpul a mai trecut si recunosc ca mi-am invins mandria,care este un pacat de moarte si am inceput sa vb si i-am scris sa-i spun ce am crezut despre ea in tot acest timp-a fost ca o usurare,cum sa va spun,nici nu ma intereseaza ce s-a intamplat,am dat tot uitarii si m-am bucurat inca o data ca putinul meu ajutor,a facut bine unei persoane care avea nevoie!
Acum finalul:cand a venit seara,eram pe chat cu prietena mea de la 16 ani,si-i spun fericita ca m-am impacat cu cea care a venit aici,si cand i-am spus ca m-a invitat s-o vizitez(si eu am invitat-o),prietena mea a explodat!!!!!!!!!Eu care m-am plans atata vreme despre aceasta persoana,acuma suntem cele mai bune prietene si nici una nici alta,ma duc s-o vizitez...M-a facut o persoana perfida,falsa,nefiind in stare sa aibe o prietenie sincera,m-a jignit in fel si chip,m-a numit plina de complexe,frustata- si bomboana de pe tort,fiindca acum ma gasesc intr-o perioada mai proasta pe plan personal,mi-a aruncat in fata ca sunt un nimeni,adica m-a atacat cu propriile arme,caci eu ii povesteam in fiecare zi cat este de greu sa-mi gasesc serviciu,si mai multe chestiuni personale...
Mai are rost sa spun cum ma simt?parca am avut un vis urat,nu pot sa cred ca este adevarat...nu sunt sigura ca s-a adresat persoanei mele...
Deducem ca prietenii sunt atrasi de starea nostra de succes,nu prea cunosc persoane care sa fie atrase de oamani sarmani sau cu probleme;m-am saturat sa fiu mama ranitilor cu orisicine dar cand am o suparare sa nu pot sa vb cu nimeni,caci toti par plictisiti de lucruri negative si necazuri si te lasa in singuratate pana cand viata ia o turnura placuta pt tine,apoi sunt din nou cu tine...
Ma scuzati ca am intocmit o poveste atat de lunga,insa am dat toate detaliile ca sa intelegeti firul istoriei!Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Draga mea un singur lucru vreau sa-ti spun,este un provreb citez: "Familia si neamurile ti le da Dumnezeu ,prieteni ti alegi singur,si o prietenie sincera si adevarata niciodata nu se poate cumpara cu bani .
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns
Reply With Quote