26.10.2010, 22:45:57
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
După sex, televizorul ! Oare ce va trebui să mai scoatem din cășile noastre, dnă Anna ?
Murăturile ! Cum de nu m-am gândit ? Murăturile întrețin lăcomia, goana după senzualitatea simțului gustatoriu. Decadența exprimată prin combinația oțetului cu zahărul și mierea, rezultând gustul dulce-acrișor, atât de mult contra firii !
Îmi vine să-mi dau palme că deunăzi am pierdut două ore din viață ca să umplu murăturile ! În timpul acesta, aș fi putut face lucruri mult mai folositoare sufletului decât pregătirea burții pentru iarnă grea ! În două ore aș fi putut face patru acatiste. Sau aș fi putut citi Cartea Înțelepciunii a lui Ben Sirah, comentată de sfinții părinți. Sau măcar Osea și tot ar fi rămas vreme pentru Habacuc ! Dar eu m-am îndeletnicit cu adulmecarea cu ochii a gogonelelor celor rubiconde, a verzei roșii spre a da culoare pătimașă borcanelor pierzării, a morcovilor demni de iepuri și nu de creștini ! Vai și iarăși vai ! Atâția sfinți au trăit numai cu pâine și apă, ba chiar și fără acestea și s-au umplut de har, iar eu mă gândesc numai la cele ale vintrelor !
Sunt un morman de păcate ! Mi-e scârbă de mine ! Mă scuip în oglindă. Mă urăsc. În sfârșit, acum că ochii mei s-au deschis, am ajuns la o atitudine creștină !
|
Las' ca te "dregi" cu acupunctura si bioterapie..
|