Citat:
În prealabil postat de anna21
La mine in casa NU exista televizor. Nu cumparam ziare si reviste. Eu cred ca acest detaliu a contribuit semnificativ la schimbarea mentalitatii noastre fata de sexualitate.
Altfel gandesti cand vezi, scuzati, funduri pe ecran si chiloti in ziare. Eu cel putin sunt socata de cate ori dau cu ochii de un televizor.
Acum nu zic ca nu trebuie sa avem televizor.. alegerea fiecaruia.. dar macar ganditi-va cat de conditionati suntem sa cautam placerea!
De unde stiti ca acesta este firescul? De unde stiti ca nu suntem indoctrinati, orbiti, supusi prin altfel de metode fata de cele totalitare, dar cu acelasi efect (sau mai eficient).
edit: cititi cartile lui Virgiliu Gheorghe despre televiziune. Sunt excelente. F. folositoare. O sa va treaca cheful de deschis televizorul. :)
|
După sex, televizorul ! Oare ce va trebui să mai scoatem din cășile noastre, dnă Anna ?
Murăturile ! Cum de nu m-am gândit ? Murăturile întrețin lăcomia, goana după senzualitatea simțului gustatoriu. Decadența exprimată prin combinația oțetului cu zahărul și mierea, rezultând gustul dulce-acrișor, atât de mult contra firii !
Îmi vine să-mi dau palme că deunăzi am pierdut două ore din viață ca să umplu murăturile ! În timpul acesta, aș fi putut face lucruri mult mai folositoare sufletului decât pregătirea burții pentru iarnă grea ! În două ore aș fi putut face patru acatiste. Sau aș fi putut citi Cartea Înțelepciunii a lui Ben Sirah, comentată de sfinții părinți. Sau măcar Osea și tot ar fi rămas vreme pentru Habacuc ! Dar eu m-am îndeletnicit cu adulmecarea cu ochii a gogonelelor celor rubiconde, a verzei roșii spre a da culoare pătimașă borcanelor pierzării, a morcovilor demni de iepuri și nu de creștini ! Vai și iarăși vai ! Atâția sfinți au trăit numai cu pâine și apă, ba chiar și fără acestea și s-au umplut de har, iar eu mă gândesc numai la cele ale vintrelor !
Sunt un morman de păcate ! Mi-e scârbă de mine ! Mă scuip în oglindă. Mă urăsc. În sfârșit, acum că ochii mei s-au deschis, am ajuns la o atitudine creștină !