Eu stiu doar atat:
"Nu va ingrijiti de ce veti manca, ori de ce veti bea si nici ce veti face si ce veti spune. Duhul Sfant va va povatui pe voi cand vor veni acele vremuri!"
Faptul ca tu iti procuri anumite lucruri, (si o mai si spui...) nu constituie nici o garantie ca tu vei fi cel care te vei bucura de toate astea. Cred ca am deschis acest subiect odata (la "2012... si daca totusi" parca se numea topicul) cand imi puneam problema supravietuirii cand disperarea ii va scoate pe toti din case - rai si buni - si ar fi un fel de "care pe care". Tu ai omori pe cel care vine si-ti cere? Daca da, cum ramane cu Sf Impartasanie? Daca nu, te va omori el pe tine!... Unde vei reusi sa-ti ascunzi proviziile pentru a nu da de banuit ca ai (la tine e cam tarziu, desi tare ma tem ca cineva te-ar chinui degeaba!...)
Daca Dumnezeu vrea sa supravietuiesc, imi va trimite pasarile cerului cu cele necesare. Dar nu ma intereseaza supravietuirea cu orice pret. Ca sa ma tem de moarte ar insemna sa neg tot ce stiu despre jertfa Mantuitorului.
Eu cred ca toate sunt oranduite. Cineva spunea ca pentru unii, Apocalipsa a venit deja de o vreme, dar la fiecare va ajunge sa fie resimtita cand ne va veni randul. "Potopul" in sine a si inceput. Venirea Mantuitorului va fi catre partea finala, iar daca ar intarzia fie si cu o clipa, n-ar mai supravietui nimeni. Bine-ar fi sa-L intampinam cu candelele aprinse si nu cu borcanul de miere!...
Iertare!
|