Citat:
În prealabil postat de paradosis
“Sfintite” “parinte”[*],
“Parinte”,
[*] Ghilimele nu sint rauvoitoare, doar obligatorii pentru mine ca ortodox. Sfintul Canon imi impune sa fac distinctie intre preotul adevarat si cel eretic. Pentru ca ne aflam pe un Forum Ortodox va cer sa acceptati rigorile ortodoxiei.
|
Sunt foarte mirat și neplăcut surprins de asemenea îndrăzneală. Dv chiar credeți că un preot care face parte din "organizația BOR" nu este nici sfințit, nici cu adevărat preot ? Adică hirotonia lui este invalidă, și validă a fost numai a lui Ghenadie sau cum se numea acela care a fost precursorul ieromonahului despre care vorbim pe acest topic ? Mă așteptam de la un adventist sau un penticostal să spună asta, nu de la cineva care își zice ortodox ! Va să zică noi, catolicii, care suntem în altă Corabie de 1000 de ani, recunoaștem validitatea punerii mâinilor și descendența apostolică a episcopilor consacratori greco-orientali, iar dv, care v-ați rupt de ei doar de mai puțin de 100 de ani, deja îi socotiți a nu mai fi preoți și nici sfințiți ? Dar o icoană pe care o sfințește patriarhul Daniel cum e: sfințită e, ori spurcată e ? O ! cât tupeu trebuie să ai, ca să invoci "Sfântul Canon". Asta scrie în sfântul canon, să își dea cu părerea laicul dacă un preot este preot ? Dacă e ortodox sau heterodox ? Și în ce anume ar consta, după capul dv, "erezia" părintelui ? A spus sfinția sa altceva decât au spus Sfintele Concilii ? Hai să ne mai vedem lungul nasului, oameni buni ! Nici episcopul nu ar cuteza să-i ia preoția cuiva hirotonit de Dumnezeu preot în veac ! Poate să-i ia parohia, dar nu preoția ! În schimb, vine userul paradosis și stabilește că acela nu e preot ! Mda, am uitat că și episcopul e eretic. Toți sunt eretici, afară de noi înșine ! Noi știm ce este dreapta credință ! Mai bine ca preotul. Mai bine ca episcopul. Am spus că atitudinea asta e protestantă ? Am greșit. E superbie diabolică. Noi știm, mai bine decât Dumnezeu !
Reveniți-vă, cât încă este ziuă !