Știați că de ziua lui, trupele române urmate de cele sovietice au reușit eliberarea țării de sub ocupația fascistă, nazistă și hortistă? Pe 25 octombrie a fost eliberat Ardealul de nord de către trupele Române și victoria aceasta a fost dăruită apoi Regelui Mihai de ziua lui, prin 1944.
Dar românii au uitat ce regi bravi și puternici au avut... au uitat căci i-au păcălit comuniștii că cică ar fi fost meritul lor, că americanii și nemții au văzut doar cum au distrus sovieticii Berlinul dar luptele până acolo, unde a luptat defapt armata română, ei n-au văzut, iar sovieticii au zis că e meritul lor... uitându-se că am ajuns a 4 putere după numărul morților în câteva luni... căci în frontul din răsărit noi am luptat doar de formă, cu un tun și la baionetă căci gloanțe nu li s-a dat... păi pentru că nu era războiul nostru... noi ne-am eliberat Basarabia și Bucovina și apoi i-am lăsat pe naziști să se lupte, și ar fi învins dacă nu îl apuca pe furer frica și a retras armata nazistă, și așa au ajuns sovieticii la Nistru, exact ca și astăzi, nerecunoscând că ei au cerut regelui Mihai să între în război de partea lor, nemai recunoscând ei că ne promiseseră România Mare, dacă vom lupta să ne eliberăm, profitând cu ocazia asta și ei. N-au mai recunoscut. N-au fost oameni credincioși și de cuvânt ca regele Mihai.
Deci să ne bucurăm că Domnul i-a dăruit zile multe, căci este singurul conducător în viață care a participat activ la cel de al doilea război mondial. Toți dușmanii Domniei sale s-au făcut o apă și-un pământ, apa sâmbetei... sâmbeției... și El a rămas...
... căci El, unsul Domnului, a hotărât soarta războiului și a înclinat balanța în mod decisiv.
Până la 23 august, naziștii nu suferiseră înfrângeri decât se retrăseseră pe poziții de apărare. Pe poziții întărite unde ar fi fost de neînvins căci pentru unul ce se apără trebuie să moară zece care atacă, așa e legea războiului.
Deci la mulți ani și multă pace sufletească!
Last edited by vsovivi; 25.10.2010 at 20:31:50.
|