View Single Post
Vechi 31.05.2007, 13:17:46
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Antiecumensim, o sa fiu sincer cu tine... De cand am vazut cat de aprinse sunt discutiile pe acest forum legat de problema ecumenista, am vorbit personal cu una dintre persoanele ce reprezinta Biserica la aceste intruniri. Discutia a fost in genul:

`Ia zi-mi, care e faza cu ecumenismul? Care este scopul, in cele din urma?`

`Scopul este sa descoperi punctele comune, si in virtutea astora sa te SOLIDARIZEZI in realizarea unor teluri comune.`

`Si care sunt telurile astea?`

`Pai de la actiuni umanitare si asistenta sociala, pana la luarea unor atitudini la problemele stringente actuale: incalzire globala, importanta vietii religioase, secularizare, probleme morale (avort, eutanasia) etc.`

`Crezi ca poti pune problema unor schimbari de doctrina`

`Nu se poate face asa ceva... este practic imposibil sa existe o uniformizare. Cel putin, din pct. nostru de vedere...`

iti dau o tema, antiecumenism... Mergi din parohie in parohie, sau macar suna la un numar de 20 de preoti pe care ii cunosti. Poate daca esti mai insistent dai si de vreun ierarh. Intreaba-l daca este de acord cu schimbarea Crezului... Intreaba daca este normal sa avem femei-preot, de ex. Cand vei gasi peste 2% (din cei intrebati) care sa zica da, atunci discutiile pot fi periculoase. Pana atunci, DESCHIDE OCHII.

Reply With Quote