View Single Post
Vechi 22.10.2010, 20:20:44
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Faceti-va fiecare rinduiala si marturisiti drept adevarul dar parerea mea este ca este de prisos . Asta am stiut-o de la inceput . Pt. asememenea motive si nu numai am fost si am ramas restrictiv la ortodocsi a fi acest forum !

Este o propunere doar, sora, sa nu mi-o iei in nume de rau
Si eu imi pierd mult timp pe forum si de multe ori vreau sa ma retrag... dar ma gandesc ca cea care a deschis threadul, ei bine, poate ca are doar 19 ani, poate nici nu este casatorita (s-a mai intamplat sa descopar cunostinte care scriu pe forum despre "soti" in conditiile in care stiu bine ca nu sunt casatorite, dar le este jena sa spuna aici ca traiesc in concubinaj).. si nu vreau ca ultimul cuvant sa-l aiba cineva care este departe de invatatura ortodoxa.

Ma gandesc ca si eu am avut o tinerete f zbuciumata dar s-au gasit oameni sa aiba multa rabdare cu mine (mai ales parintii mei, Dumnezeu sa-i ajute!). De ex, in timp ce in toate revistele pt tineri scria ca este bine sa incepi viata sexuala (de fapt revistele pt tineri sunt veritabile manuale de sexologie), eu am avut sansa ca cea mai buna prietena a mea din liceu sa fie voluntar intr-o organizatie pt tineret care promova printre altele abstinenta. Cati tineri au acces la astfel de informatii? Cati afla ca este in regula sa nu ai viata sexuala, ca nu te imbolnavesti, nu ti se tulbura "echilibrul hormonal" si alte aberatii.. dimpotriva, te lipsesti de sute de probleme si pacate?

Acum, desi majoritatea celor de pe forum sunt oameni maturi, sunt uimita sa gasesc aceleasi idei preconcepute/ adolescentine: ca viata sexuala este obligatorie, mai ales cu incununarea ei - orgasmul. (Nu unul, ci zece, daca se poate - ca metode se gasesc, cu aprobarea bisericii catolice, desigur).
Sincer, sunt uimita.. Stiu ca voi fi criticata, dar pana si sotul meu ateu (exemplul la care ma tot raportez cand vine vorba de necredinta) stie ca anumite practici sunt contrare invataturii crestine. Si nu a cautat justificari si explicatii.. pur si simplu stia (fara sa-i zic eu de sodoma si gomora) pentru ca avem o constiinta care ne mustra cand ceva este gresit (chiar daca psihologia moderna reuseste cu succes sa-i anuleze vocea).

In concluzie nu scriu ca sa-i conving pe Erethorn sau Mihnea Dragomir, ci sa sa contrabalansez cumva postarile lor. Ca ma doare sufletul sa ramana cineva cu impresia ca desi sexul oral este considerat pacat in invatatura ortodoxa, aceasta stare de pacatosenie ar fi cumva "relativa" sau arbitrara (altfel spus, prin justificarile de tot felul aduse de catolici, este atacata chiar validitatea invataturii ortodoxe).
Reply With Quote