Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Textele "Originale"sunt bucuria zilelor tale ? Frumoasă iubire ai ! O zi pe măsură !
|
ce este rau in a dori sa citesti textele originale? nu ti-ai dori sa stii cu exactitate spusele lui Isus sau orice virgula schimbata in biblia citita de tine (retine este o traducere a unei traduceri a unei copii a unei traduceri etc) te-ar da peste cap?
ca tot veni vorba de textele originale, un banc (auzit de la un italian):
inaintea tiparului un calugar franciscan fu pus sa copieze cartile sfinte ale unei manastiri. se apuca acesta sa copieze. dupa vreo luna de copiat vine acesta la staret si-i spune:
- sfintia ta, eu vad ca ceea ce copiez eu sunt niste copii la randul lor, iar daca este strecurata vreo greseala as perpetua greseala. unde sunt originalele, cred ca ar fi mult mai bine sa copiez direct de pe originale?
staretul zise:
-mare dreptate ai, hai sa mai facem o serie de copii dupa scrierile originale. originalele sunt in turnul din sudul manastirii.
se duse calugarul in turn si incepu sa copieze dupa originale
dupa cateva zile ceilalti ii observara lipsa si se dusera dupa el. calugarul nu mai venise la masa de 2 zile. in turn, il gasira pe calugar, livid la fata, cu ochii pierduti, repetand intr-una:
"era il voto di carita, non di castita"