View Single Post
Vechi 21.10.2010, 10:47:16
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Gata, m-am hotărât, dau fuga la Copăceni să mă facă mitropolit. După aia vă fac eu popi, diaconi și ce vreți voi. Mama lor de ecumeniști !

Am găsit un sfânt părinte care spunea să-ți bați nevasta dacă stă de vorbă cu un catolic. Cine-i părintele ăsta nu pot să vă spun, am găsit un blog unde se producea sfinția sa, zicea că s-a restras prin Siberia de frica masonilor. Dar m-a asigurat că e "sfânt părinte" cu nimic mai prejos decât Ioan Hrisostom, Vasile cel Mare, Maxim Mărturisitorul sau Ioan Damaschinul. A scos și un ghid: "cum să ajungi sfant parinte in 10 pasi" (urmeaza sa fie tradus in romaneste de marele patrolog Danion Vasile ). Când o să pun mâna pe toiagul de mitropolit să vezi ce-l înghesui pe spinarea ecumeniștilor.
Nu mă mai duc la biserica eretică unde muierile tac sau cel mult mârâie după strană. Facem noi pe internet parohie, cu site, cu tot ce trebuie și unde matroloagele ne învață așa de frumos ce-i cu dreapta credință, călindarele și mai ales cum să ajungem cei mai tari ortodocși din toate timpurile. Până ajung mitropolit vă sfătuiesc (că după aia poruncesc) nu mai ieșiți din casă că aerul e contaminat de expirația ecumeniștilor și ai masonilor. Până și nepotu-miu și-a trădat credința, că s-a înscris în cercul de geografie de la liceu, care-i organizație criptomasonică, vă spun eu că am citit pe blogul preacuviosului Ignorantie, mare sfant părinte și el, cu parohie mare răspândită pe întreg mapamondul.

Gata, vă las că trebuie să caut utrenia în secțiunea audio, că doar musai să mă învăț un pic cu slujba arhierească că azi mâine intru în ierarhie, cu blagoslovenia cuvioșilor viitori sfinți părinti de la Copăceni.
Sa vedem cine rade la urma. Ca incercarile credintei ortodoxe sunt mari. Prin randurile de mai sus te pui tot in slujba ecumenistilor si tu. Nu cred in zeul UNITATE, prin urmare , daca acesti calugari din Copaceni acolo unde sunt vor respecta cu strictete Ortodoxia, nu cred ca demersul lor ii va impiedica sa se mantuiasca. Repet: DACA...

In astfel de situatii pot exista si tendinte anarhice izvorate din mandria draceasca de a fi sef. Sper din tot sufletul sa nu fie o astfel de situatie la Copaceeni. Cine cunoaste mai bine situatia poate oferi mai multe amanunte in acest sens. Oricum ascultarea ortodoxa difera de cea catolica, iar cei implicati cred ca stiu si acest lucru. Iar noi trebuie sa preluam ascultarea de la ortodocsi, nu ne de la catolici! Iar demersurile de acest fel sa fie puse in exclusivitate intru slujirea lui Dumnezeu. Nimic nu rezista daca este intemeiat pe orgolii sau pe interese straine crestinismului si ortodoxiei.

In trecut calugarii fugeau de ranguri ierarhice si chiar de preotie, preferand viata in rugaciune si ascultare. Dar o ascultare izvorata din convingerea ca asa este cel mai bine. Acum diavolul a semanat neincrederea cu motiv sau fara si astfel omul este nevoit sa-si foloseasca discernamantul si sa caute solutii salvatoare. Dumnezeu singur este Cel Care ne stie inimile tuturor si ne va povatui pe cei care suntem interesati astfel incat sa aflam Calea, Adevarul si Viata chiar si in aceste vremuri.

Deocamdata sa incercam sa ne zidim biserica in inima. Trupurile noastre sa fie temple ale Duhului Sfant. Rugaciunea lui Iisus ne ajuta din plin in aceste vremuri. Prin aceasta rugaciune, asa cum spunea parintele Cleopa, Iisus ne impartaseste in chip nevazut. Cat timp se va tine Sfanta Liturghie sa mergem la biserica, spunea Sf. Lavrentie de Cernigov. Dupa aceea, cand in multe biserici poleite in aur va fi ,, toata adunarea satanica", sa nu mai intram in acele biserici. Rugaciunea lui Iisus, scrierile Sfintilor Parinti si cartile de rugaciuni pe care le avem cumparate ne vor fi de mare folos. Iar pentru o Sfanta Liturghie vom merge zeci sau sute de kilometri.
Reply With Quote