Revenind la discutia principala, este BOR o anexa a puterilor lumesti? Eu zic ca este, fie doar si poate pentru ca primeste bani de la stat, atat sub forma de subventii si scutiri de taxe, cat si salarii pentru cler si restul personalului.
Cum poate o astfel de organizatie, aflata intr-o asemenea situatie financiara, sa nu se afle intr-o oarecare masura sub cotnrolul statului? Cum zicea Vantu alora de la Realitatea, "eu dau bani, tati, eu sunt patronul, reprezentati interesele mele". Acum nu spun ca e musai in halul asta in relatia dintre BOR si stat, dar pe undeva cineva a facut niste compromisuri. Hai sa nu le zicem asa, sa le zicem "intelegeri". N-are cum, nu se poate altfel.
Sau va puteti pune intrebarea: cum se face ca salariile bugetarilor au scazut cu 25%, in timp ce ale preotilor au scazut doar cu 10%? Prin ce miracol arata statul asemenea bunavointa BOR cand de la alti amarasteni cu 600 de lei pe luna continua sa taie?
Lasati pentru o clipa prejudecatile si ideile prefabricate de o parte si ganditi cu mintea din dotare. Apoi explicati-mi de ce nu am dreptate, ca tare curios mai sunt.
|