View Single Post
Vechi 20.10.2010, 09:43:33
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
hai s-o spunem pe aia dreapta; bisericile traditionale, apostolice sunt depasite de problemele omului modren,anacronice si cazute in desuetudine, mentinute intr-un conservatorism ritualic sec ,care nu mai are de-a face cu omul sec 21 !

ma duc la biserica traditionala, ca sa vad ce ?
un popa plictisit care predica prost vreo 15 minute, si se grabeste sa termine mai repede, nereusind sa transmita nimica spre spectatori,dincolo de altar, eventual transmite lipsa de vocatie, asta cu siguranta !
lipsa de implicare sociala, a bisericilor traditionale, adica te duci acolo singur ,si iesi singur pe usa ,la fel ca la inceput !

muzica e la ,fel plictisitoare ,si veche, parca vesnic e inomormantare, de-ti vine sa fugi de aocolo, nu sa stai !

bisericile traditi0onale au o problema, si daca persita in consrvatoruismul fad si sec,vor pierde in continuare cridinciosi, pentru ca nu vor sa se adapteze timpului istoric nou,in care functioneaza !
Domnule Radu ,nu inteleg ce schimbare vrei de la biserica ortodoxa ,de la sfintele slujbe.
Sfanta Liturghie se savarseste de 2000 ani si daca esti atent la cuvintele preotului ,la rugaciuni ,la cereri vei simti ceva deosebit ,o pace care se coboara peste dumneata la sfarsit ,nu mai ai nevoie de cuvinte.
Gandeste ca acele cuvinte sunt spune chiar pt.dumnezavoastra ,dumnevoastra aveti nevoie de ceea ce se cere acolo.
Pentru ca acolo e sfantul Duh ,ingerii care asista cu frica la slujba.
Eu nu o fac pe lupul moralist ,sunt si eu prinsa prea mult de grija cea lumeasca si mi se intampla destul de des sa ma imprastii la sfintele slujbe.
Nu iti place preotul ,ti se pare plictisit ,mergi in alta parte ,la alta biserica ,la manastire , unde stii ca preotii sunt mai ravnitori ,acolo unde slujesc mai multi preoti.
Noi nu mergem la spectacol ,mergem sa ne curatim de pacate ,sa ne imparatasim cu sfintele taine ,sa ne salvam sufletul in aceste vremuri cand cel rau stapaneste in lume.
Nu cred ca o inoire pe care o vei gasi la protestanti ,si acolo ,la Cluj ai putea sa i frecventezi iti va aduce multumire ,te va schimba in bine.
Noi ce cautam pina la urma ,sa fim curati inaintea celui Preainalt ,sa ajungem in Imparatia vesnica .
Doamne ajuta !
Reply With Quote