View Single Post
Vechi 19.10.2010, 13:53:38
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Tu intrebi serios sau faci misto? BOR a colaborat cu fostul regim, altfel nu ar fi putut functiona in legalitate timp de 50 de ani. Cat de naiv sa fi ca sa crezi ca in timpul perioadei comuniste nu s-au facut compromisuri, ca fete bisericesti nu au colaborat cu tortionarii de la Secu'? Biserica se opune desecretizarii dosarelor preotilor, pentru ca nu vrea sa se afle adevarul murdar - multi inca sunt in viata si in pozitii de conducere.

BOR este o organizatie care controleaza, fie si spiritual", o mare masa de oameni. Explica-mi, te rog, cum controlul asupra celor care controleaza o mare masa de oameni nu este in interesul unui regim, cu atat mai mult cand avem de-a face cu un regim totalitar.
Domnule, diferența dintre noi este semnificativă în intenție și scop, deși pe alocuri am putea chiar împărtăși păreri comune. Sau, cum spunea Mihail Eminescu, non idem est si duo dicunt idem. Problema este însă că noi la ora actuală nu mai trăim sub un regim totalitar; chiar dacă există multe constrângeri, totuși în urma evenimentelor din 1989 (pe care eu nu o consider o revoluție) beneficiem de o anumită libertate, chiar și de ar fi aceea de a discuta liber pe un forum ortodox despre creștinism. Însă noi nu mai trăim acele vremuri și inclusiv ierarhii Bisericii, în ciuda greutăților mari ale tranziției prin care trece și a trecut țara noastră, nu cred că mai trăiesc sau au mai trăit după 1989 aceleași presiuni din partea puterilor conducătoare poilitice și economice. Însă ceea ce este posibil să se întâmple este ca să vină o nouă perioadă istorică în care în special ierarhii Bisericii Ortodoxe să fie supuși unor presiuni oculte, secrete sau discrete, în scopul de a se lăsa anexați, alipiți, atașați, ca putere religioasă în societatea românească, unor potențiale structuri de putere mai mult sau mai puțin oculte, secrete sau discrete. Reamintesc un factor care poate avea o mare însemnătate în această ecuație, anume faptul că francmasonii au penetrat la niveluri de conducere Biserica Ortodoxă, și nu doar că au pătruns, ci chiar se laudă prin mass-media cu aceste lucruri, iar ținând cont de acest lucru putem să ne imaginăm că ei vor încerca să influențeze anumite poziții ale Bisericii Ortodoxe Române în sensul dorit de ei, chiar dacă acele direcții sunt în contradicție evidentă cu principiile credinței creștine.

Last edited by doctor_faustus; 19.10.2010 at 13:57:11. Motiv: corectură
Reply With Quote