Citat:
În prealabil postat de Elesya
Categoric nu cred ca s-a referit la aspectul in care cineva isi castiga painea lucrand pe calculator...Se referea probabil la discutiile sterile pe tot soiul de siteuri....la tinerii care practica excesiv jocurile....asta da dependenta si stim ca s-a si murit ...din cauza ca respectivii nu s-au ridicat din fata monitorului cate 3-4 zile, n-au mancat, n-au baut apa...n-au dormit...Apoi se gasesc tot felul de siteuri ce propaga obscenitati...cruzime...etc...Si oricum , cine sta doar de placere pe comp(net) cate 4-8-10 ore isi altereaza vederea si psihicul....
|
Banuiam la ce s-a referit, nu sunt idiot. Dar am simtit nevoia sa scriu ce-am scris tocmai ca sa semnalez ca pentru multi e simplu sa spuna "calculatorul e periculos". Sa nu lasam comoditatea asta sa ne duca la asemenea generalizari.
Un computer e o unealta, nu are dorinte si patimi, oamenii au. Daca stam in fata monitorului prea mult, nu e de vina masinaria, ci omul care sta la tastatura.
Daca ai ajuns in situatia in care esti nevoit sa fugi din fata televizorului sau a computerului, atunci problema e la tine. O sa fugi, dar fugi degeaba, ca la un moment dat te intorci sau cazi in alta patima.
Un teolog ar zice unuia cu astfel de probleme sa faca ceva cu propria viata spirituala; eu recomand un psiholog, desi nu stiu cat ajuta nici unul, nici celalalt. Cert e ca fuga nu ajuta, trebuie sa ne confruntam demonii.