Citat:
Īn prealabil postat de Doriana
- aduce iluzia ca faci ceva...de exemplu, e mult mai usor sa impusti ratze in fata calculatorului decat in realitate...sau sa construiesti ceva...Construiesti o casa pe calculator [la un joc] apoi te simti implinit. E doar o iluzie; nu ai construit nimic.
Dar ofera mult ajutor si facilitati celor ce stiu sa-l foloseasca cu intelepciune.
|
Din pacate, stiu foarte bine locurile unde se gasesc cantitati uriase de "liniste si pace sufleteasca", dar mirajul forumului este mult prea mare si nu rezist tentatiei sa nu intru "macar un pic". Cand imi dau seama, realizez ca am petrecut multe ore, iar folosul a fost doar o alta amagire ca de fapt nu am pierdut numai din timpul pe care-l puteam folosi intr-o activitate fizica, sau odihna (de foarte multe ori m-a prins ora 3 sau 5 dimineata), dar am pierdut de fapt din timpul de dialog cu Dumnezeu, prin lecturarea din Sfintii Parinti sau alte invataturi recunoscute de toata lumea ca fiind folositoare mantuirii sufletului. Din tot ce fac pe acest forum, nu sunt prea convins ca o sa-mi fie de folos la dreapta judecata. Ne amagim spunand ca sfaturile noastre conteaza pentru multi, dar omitem ca de fapt intram sa vedem cine ne-a mai adresat vreun cuvant de lauda, omitem ca de fapt nu avem numai simpatii, ci si antipatii si useri pe care nu-i putem "digera", de parca am avea dreptul sa privim dincolo de propriile noaste pacate!...
Cred ca peste 99% dintre cei care folosesc un calculator, sunt deja "virusati" de cel putin unul dintre pacatele proastei dependente. Dependenta buna ar fi folosirea calculatorului doar pentru literatura religioasa si nu luari de pozitii, dezbateri, puncte de vedere, false impresii de dezvoltare a cultului personalitatii.