Thread-ul acesta îmi amintește un banc vechi, da' bun de pe vremea odiosului dictator și sinistrei sale soții.
Cică un om intră într-o farmacie și cere un kil de carne. "Poftiiiim ??" întreabă farmacista. "Un kil de carne de vită vă rog să-mi dați !" "Domnule, aici nu avem medicamente. Carne nu are vizavi!".
Așa și dv, care intrați să puneți întrebări despre subșcolile islamice. Noi aici ne chinuim cu ortodoxia credinței. Cu Ahmadyya se chinuie pe alte forumuri, islamice. Am citit mai demult câte ceva care mi-a lăsat impresia că sunt heterodocși ai Islamului, cum ar veni, cam ca adventiștii lor. Cercetând apologetica noastră anti-adventistă, poate vă vin ceva idei ?
Acuma, ca sfat general: nu căutați să intrați în dispute religioase cu cei care sunt experți în domeniul acesta al lor. Afară de cazul în care aveți dv înșivă o credință tare ca stânca, riscați să nu îi atrageți la creștinism, ci să vă atragă ei la rătăcirile lor. Pe cei care suferă de indurația inimii, o singură persoană îi poate convinge. O persoană care, uneori, e blândă ca un porumbel, alteori arde cu flacără deasupra celor pe care se coboară.
Cu frățietate în Cristos,
M.D.
|