View Single Post
Vechi 16.10.2010, 23:37:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
Apoi a mers putin mai inainte,s-a aruncat la pamant si se ruga,ca daca este cu putinta sa treaca de la el ceasul acela.
De unde intelegem ca Fiul S-a facut Om deplin, ramanand evident simultan si Persoană a Lui Dumnezeu. El a ales de bunavoie sa implineasca voia Tatalui, aceea de a ne scoate din moarte si, mai presus, de a ne arata modelul suprem de existenta in iubire si smerenie - adica asemanarea cu El Insusi.

Ioan 10
17. Pentru aceasta Mă iubește Tatăl, fiindcă Eu Îmi pun sufletul, ca iarăși să-l iau.
18. Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Însumi îl pun. Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau.

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
marcu 15, 34 "si in ceasul al noualea, Isus a strigat cu glas tare :- Eloi,Eloi, lama sabachtani !"
Aceste cuvinte sunt spuse ca sa se implineasca o profetie din VT.

Hristos a rabdat fara sa Se impotriveasca toate chinurile la care a fost supus. Umilintele din Ierusalim si tortura fizica a Crucii au fost acceptate in primul rand ca sa ne invete pe noi rabdarea in suferinta pentru a implini porunca dragostei, care este adevaratul sens al oricarei existente. In al doilea rand, tortura indelunga la care a fost supus a cauzat moartea, fara de care nu ar fi existat rascumparare prin jertfa si inviere.

Dar nu chinurile fizice L-au facut sa strige catre Tatal: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?" Nu suferinta fizica este sensul Crucii, nu tortura Trupului Sau este adevarata Jertfa. Hristos, in cele 6 ore petrecute in agonie a constientizat si a rabdat in agonie TOATE pacatele comise de la Adam pana la ultimul om din vremea lui Antihrist. A fost o traire neintrerupta a RAULUI din lume, o asumare a RAULUI pe care l-a preluat asupra Sa ca sa il anihileze, sa-l distruga. El, neavand pacat, a luat asupra-I toate relele noastre, adica a fost prezent in mod cat se poate de real in toata istoria umanitatii acolo unde se savarseau crime, schingiuiri, batai, violuri, nedreptati, asupriri si orice fel de pacate mari si mici si pe toate acestea si le-a insusit Lui, din dragoste fata de oamenii inselati de ingerii decazuti care i-au indemnat la asa o departare de voia cea buna a Lui Dumnezeu. Astfel incat orice criminal in serie, orice dictator acuzat de genocid, orice talhar si molestator de copii, absolut orice pacatos oricat de inselat de duhurile rele sa se poata pocai si indrepta inapoi catre iubirea neconditionata a Tatalui.

Ati incercat voi vreodata sa urmariti o executie filmata? Sau tortura sadica a cuiva, filmata in realitate? Orice om normal la cap nu poate sa reziste prea mult sa vada atata suferinta si nedreptate. Chiar si in filmele regizate, nu putem sa rabdam scenele de supliciu, inchidem ochii involuntar. Dar ganditi-va ca Hristos a petrecut SASE ore intregi pe Cruce traind in mod constient toata RAUTATEA lumii. Vorbim despre Dumnezeu deplin in Persoana Fiului, dar si de Om deplin ca fiu al Preasfintei Fecioare. Acum intelegeti de ce a strigat: Eli, Eli, lama sabahtani?

Ori de cate ori comitem un pacat, Hristos sufera cu noi departarea de Tatal, intelegand aici o lipsa de iubire implicita, si pentru asta vom da socoteala in fata Lui, la Judecata. Dar slava Domnului ca ne-a lasat Sfintele Taine drept arme impotriva raului si ajutor al neputintelor noastre. Sa nu le neglijam, sa ne spovedim si sa ne impartasim cat mai des, nadajduind ca pana la urma ne vom mantui de rele - cu ajutorul Lui.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 16.10.2010 at 23:42:30.
Reply With Quote