"crezi ca preotii nu se uita la televizor, la o stire, la un film, la o emisiune, la un fotbal? nu se enerveaza si se supara si ei cand stelistii pierd de fiecare data??? sau doamnele preotese nu se uita si ele la vreo telenovela, o emisiune de gatit???"
deci frate, pe vremea cand ma uitam la tv si nu ma pazeam traiam meciurile de fotbal da, cam asa gandeam si eu.. faptul ca or fi si preoti care se uita.. putini ,iar asta nu inseamna ca fac bine ,este absurd.. fac rau preotii care se uita dar nu ca tv ul e bun,totusi,faptul ca noi nu ne putem abtine e rau nu tv ul e bun.. hai sa iti spun ceva.. tu spui si eu te cred cand spui si te inteleg ca nu poti trai fara el si ca e normal sa mai auzi si tu o stire ceva..
iti pare inofensiv. Cuviosul paisie Afhioritul incerca sa-i explice unui om care nu vedea ceva nociv in pacat ci dimpotriva, niste restrictii lipsite de iubire de oameni ale bisericii "celei rele" ,ei bine Cuviosul i-a explicat in felul urmator.. asa cum niste oameni care stau tot timpul in wc, traiesc in miros toata viata lor ,nu mai simt putoarea si o numesc ca e normala, exact acelasi principiu si crede-ma ca mult mai rau efect il are tvul.. pacatul cand il faci e dulce, cand ajungi si-l urasti si nu-l mailucrezi incepi si-l vezi cum te insela el cu moartea.. cand te uiti la tv frate tu absorbi moarte in suflet precum copilul care suge la sanul mamei sale.. insa tu te bucuri si dulceata pacatului iti indulceste buzele tale si nu te poti abtine.. e nevoie de rugaciune caci fara El nu putem invinge nicio ispita.. Dumnezeu sa te lumineze!
|