Citat:
În prealabil postat de GheronIosifIsihastul
este unealta lui satan ....... uitatul la tv este inchinare la satana  si o continua tradare a lui Hristos si a Maicii Sale.. ......
|
Unealta lui satan? ... inchinare la ala rau??? continua tradare ??? parca ai fi sectant...numai aia au idei asa nastrusnice.......hai sa fim seriosi.... mi se pare mult preaaaaa exagerat asta....... si cum s-a scris mai sus, daca suntem selectivi putem foarte bine sa ne uitam.....
bineinteles trebuie sa fim atenti si la ce fac si se uita si copiii nostri... sa nu ii lasam cu orele cu telecomanda in mana, doar ca sa scapam de ei, sa ne facem noi treburile pentru servici sau pentru casa, sa nu ii lasam prea mult la calculator, sa incercam sa ii educam cat mai mult in spiritul ortodox, ca oameni cu frica si iubitori de Dumnezeu.
eu stiu ca intr-adevar la televizor se promoveaza foarte multa rautate, invidie, adulterism, barfe la greu... e de ajuns o jumate de ora de "stirile de la ora 5" si ti-ai umplut sufletul de amaraciune, de suparare si de tristete, lucru care bineinteles nu e pe placul lui Dumnezeu ci a celui rau. darrrrrr.... cine ne pune sa ne uitam la astfel de prostii? dar sunt atatea filme frumoase, despre viata, documentare despre animale, stiinta, sanatate, copii, lucruri din care poti invata ceva util chiar pentru viata.... trebuie doar sa stim sa alegem la ce ne uitam....
crezi ca preotii nu se uita la televizor, la o stire, la un film, la o emisiune, la un fotbal? nu se enerveaza si se supara si ei cand stelistii pierd de fiecare data??? sau doamnele preotese nu se uita si ele la vreo telenovela, o emisiune de gatit???
asa sufletul ti-l poti invenina si afara pe strada, cand vezi ba doi ca se certa sau chiar se bat, ba niste betivi, chiar si la servici... pe internet nu mai zic... atatea ziare online numai cu barfe si tot felul de prostii.... chiar si pe site-ul asta e de ajuns sa citesti un topic mai controversat si te umpli fie de nervi, fie de suparare....
ca intr-adevar, in timpul nostru liber mai bine ne-am ruga decat sa ne uitam la tv sau sa citim o revista de scandal, asta e partea a doua..... ideal ar fi sa ne rugam non stop.... si cine reuseste ferice de el....
deci cred ca in concluzie putem spune : in timpul liber incercati cat mai mult sa va rugati pentru iertarea de pacate, pocainta, pentru o viata mai curata si pentru mantuire.