Citat:
În prealabil postat de Rodica50
Daca suntem selectivi ,cred ca putem sa privim la televizor.
|
e mult prea greu.. adica trebuie sa bei prea mult venin ca sa dai de cate o picatura de nectar.. asa faceam si eu .. cautam.. si ma agatam in ispite .. caci suntem slabi..in Pateric este o istorisire a unui Avva mare, imi scapa numele, in care cand au auzit ca vine o femeie in zona lor, acest avva batran si-a luat rasa si a dat sa fuga spre pustie, la care ucenicii l-au intrebat "si tu te temi avvo?" iar acesta le-a raspuns ca el este ca adam vede pofteste si nu se poate abtine caci este pamant pacatos.. asa si noi.. o data ce am deschis televizorul, nu ne mai putem infrana, ca ne ispiteste, culori sunete , trupuri, vorbe, ciudatenii.. hai sa o vad si p-asta si p-asta si uite asa se hranesc absolut toate patimile si fuge din suflet pomenirea mortii, a judecatii, intristarea pentru pacate, pocainta si tot ce e mai sfant si mai crestinesc si mai frumos.. si mai placut lui Dumnezeu si Maicutei Sale..
poate sa ai un tv setat numai pe Trinitas, dar si pe acel post sunt mai mult desertaciuni decat emisiuni duhovnicesti..vad totusi ca lumea nici nu vrea sa auda asa ceva si repede iese de pe acest thread..