Cea mai buna cale de a ne feri de ispite imi pare a fi trezvia.
Fiecare dintre noi stie de ce patimi este tinut. Unii de mai putine, iar altii de mai multe. Nu conteaza insa numarul patimilor, cat mai ales modul nostru de a ne raporta la ele. Un om cu zece patimi, intristat tot timpul de pe urma lor, e mai presus decat unul cu o patima, insa care nu o baga in seama, bucurandu-se de absenta celorlalte.
Cand ne cunoastem patimile, tot ce mai avem nevoie este o buna stare de veghe, anume trezvia.
Niciodata insa fara ajutorul lui Dumnezeu, cerut in rugaciune, si fara Taine, sfinti, etc.
Ispita betiei. Mi se spune ca sunt betiv, ori observ eu insumi aceasta.
In primul rand, trebuie sa recunosc aceasta patima, iar nu sa spun ca sunt liber si ca ma pot controla.
De recunosc, pe jumatate sunt vindecat.
Bun.
Ce urmeaza?
In primul rand, sa cer ajutor tuturor, spunandu'le ca ma tine aceasta patima.
Apoi, sa scap de prietenii betivi, sa ii ocolesc, ori sa ma vad cu ei numai unde este imposibil a bea ceva.
Apoi, sa nu am bautura in casa, ba inca sa spun celorlalti nici sa nu imi aduca.
Cerem ajutor lui Dumnezeu si tinem post, mai des decat de patru ori pe an.
Spovedanie si comunicare cu cei dragi.
Last edited by windorin; 15.10.2010 at 17:20:15.
|