View Single Post
Vechi 15.10.2010, 07:52:21
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
De sus de pe cruce, s-a rugat pt. noi si a spus "iarta-le lor ca nu stiu ce fac..." . Poate ca, facand la fel, rugandu-ne pt. trezirea celor ce astazi fac doar mecanic anumite gesturi, poate ca atunci am trai mai putina durere la gesturile confratilor nostri.

Se spune ca Dumnezeu stie sa indrepte orice lucru rau in bine. Oricum, atunci cand lumina intelegerii, a adevaratei intelegeri va rasari in sufletele celor ce astazi nu au habar de multe, atunci vor sti ce au de facut. Pentru ca Duhul sufla unde voieste si tot el este cel care-i va conduce pe cai nestiute de multi dintre noi. Nu mare va fie mirarea cand multe locuri se vor schimba - cei dintai cu cei de pe urma. Dar asta, numai Bunul Dumnezeu poate sti cand si cum.
Imi permit sa va recomand ceva, sau mai bine zis sa imi spun parerea : sa ne ocupam mai intii de noi si a noastra mintuire cu mult sirg si cu toata taria noastra si dupa ce am terminat cu asta si suntem siguri de ea apoi atunci putem sa trecem si la altii sa ne rugam mult si profund pt. intoarcerea lor . Altminteri nici pt noi nu ne luptam cum trebuie si nic pe altii nu-i sporim asa cum se cuvine sau cum ar fi de asteptat ! Ci numai ne mintim unii pe altii . Porunca de a ne purta unii altora sarcinile este cu un sens profund : pt. cei care doresc sa faca cele 2 porunci : sa-l iubeasca pe D.zeu cu toata puterea , cu toata taria, cu toata virtutea si cu tot sufletul - mai intii de toate - si apoi si pe aproapele lui ! Cuvintele lui hristos sunt de cele mai multe ori cuvinte grele , in cheie strinsa si nu este la indemina oricarui entuziast de a implini litera si duhul canoanelor . este bine sa avem mare grija si sa luam bine seama !

NB: Pilda sfintului Maxim Marturisitorul ramas aproape singur in adevarata marturisire si cu orice pret este o mare puilda dar ... ca de obicei , doar pt. cei ce cauta mintuirea . Iuda nu o dorea si nu o cauta desi accidental era cu Hristos, era la gura isvorului vietii ! Astazi Iuda vegeteaza peste tot !

Last edited by zaharia_2009; 15.10.2010 at 07:55:44.
Reply With Quote