Subiect: Nu mai are sens
View Single Post
Vechi 12.10.2010, 15:52:24
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Am intrat de ceva timp pe acest forum pentru a gasi niste raspunsuri.
Sincer, in afara de tulburare, nu m-am ales cu nimic.
Probabil fiindca ai avut asteptari prea mari de la altii si mai mici de la domnia ta! Ia incearca sa schimbi, un pic, rolurile si sa vezi ca te vei simti dator sa faci mai mult pentru a te schimba si mai putin spre ai schimba pe altii.

Aici, pe forum, uneori (de multe, multe ori!) este ca-n viata: trebuie sa te adaptezi spre a castiga pe cele ce nu le ai fara sa pierzi ceva din ceea ce deja ai. Ca un caz particular, religia este viata omului religios si, in mare parte, regulile vietii laice (sa nu spun atee) se pot aplica si in viata religioasa. Diferenta o face "compozitia", substanta, celor dorite: astfel in laic cautam cele materiale iar in religios cautam cele spirituale. Fiind un forum cu tema religioasa este de la sine inteles ca cele spirituale se vor prezenta cu precadere, mai bine sau mai rau!

Ca "nereligios", domnia ta in mod sigur nu ai deschiderea (inca) de a cuprinde nuantele tuturor celor dezbatute. Pe deasupra, multi din cei de pe aici nu prea au rabdarea si "finetea" de a lucra cu un suflet ca al domniei tale: dornic de cunoastere dar inca prunc. Asa ca, nu prea vad cum ai putea creste duhovniceste aici, decat daca vei avea rabdare si vei cere sfatul care-ti trebuieste acum, prunc in cele duhovnicesti fiind, nu ceea ce ratiunea domniei tale, ratiune ce se vede a lucra foarte cursiv, cere! In invatatura ortodoxa, starea la care te invit, aceasta de rabdare cu blandete coroborata cu acceptarea unei calauziri constante se numeste lucrare in duhovnicie spre desavarsire, sau simplu duhovnicie.

Dar daca nu-i acum, poate alta data! Dumnezeul nostru, al celor religiosi, cel ce este Dumnezeul tuturor oamenilor, a spus ca nu vrea ca cel fara Dumnezeu sa ramana asa.

Indiferent de starea omului aici pe pamant, religioasa sau nu, moartea exista, domnul meu... iar dupa moarte...!!!
Reply With Quote