Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa
Da, numai ca trebuie avut grija sa nu ajungem sa iubim animalele mai mult decat oamenii. Zic din experienta, aversiunea, mania si intoleranta mea fatza de oameni a crescut cu foarte mult de cand am "indeletnicirea" asta.
Cu cat cunosc mai mult animalele, cu atat ma indepartez mai mult de oameni.
Cand vad cazuri de caini aruncati in smoala, arsi de vii, parliti, batuti, infometati,batuti cu lopata... nu prea simt nici macar mila pt cei ce fac asta. Doar ura. De iubire nici nu poate fi vorba.
Daca as vedea un om batut mar si chinuit in felul ala, nu m-ar impresiona nici pe departe cat ma impresioneaza in catel. Pot, in inima mea sa iert crime chiar.Ma gandesc ca oamenii au pacate toti... Dar cruzimea fatza de animale nu pot.
Cred ca-ti trebuie o credinta desavarsita sa poti iubi si oamenii cand te ocupi de animale chinuite de majoritatea din ei, sau care-s victime ale indiferentei...
Si sincer, ma smintesc rau de tot cand vad "credinciosi" iesind din biserica alungand cu atata scarba un caine, de parca nici un scuipat n-ar da pe el...mai ales daca-i si bolnav... macar putina toleranta sa avem daca nu mila, pt niste fiinte care au cunoscut doar cruzimea si indiferenta...
mi-aduc aminte de povestea aia cu Apostolii si Mantuitorul... treceau ei pe langa un caine mort, putred de ceva vreme... si Apostolii toti si-au acoperit nasul cu maneca, si s-au intors... si Mantuitorul a zis "Ce dinti frumosi are!"...
Bine, povestea asta poate avea mai multe intelesuri/talcuiri... dar poate ar trebui sa ne aducem aminte de asta cand ne scarbim de boala vreunui caine care se apropie de noi. Si o vorba buna macar e o comoara pt el.
(stiu ca din povestea de mai sus ar trebui si eu sa invatz sa vad ceva bun in fiecare om... chiar si-n cei ce chinuie animalele... dar mi-e aproape imposibil... in mintea mea un astfel de rau umbreste restul)
|
"Si sincer, ma smintesc rau de tot cand vad "credinciosi" iesind din biserica alungand cu atata scarba un caine, de parca nici un scuipat n-ar da pe el...mai ales daca-i si bolnav... macar putina toleranta sa avem daca nu mila, pt niste fiinte care au cunoscut doar cruzimea si indiferenta..."
Acestia chiar nu pot fi buni crestini si stii de ce? Deoarece au uitat sa fie, fiind OAMENI !