Citat:
În prealabil postat de GheronIosifIsihastul
stii tu ce este vesnicia petrecuta in iad? ai vazut vreodata macar asa de la distanta un drac? nu..
|
De ce, tu stii ce este acea vesnicie? Ai vazut un drac?
Unde sunt toate aceste creaturi? Cum stau in inima, in creier? Cum sa fie una cu persoana mea?
Ai vazut aceste creaturi? Le simti? Le atingi? Poti sa le masori?
Daca este numai imaginatia ta? De ce biserica nu poate sa fie altceva decat o afacere, o manipulare?
Uite, am citit despre cum functioneaza sectele: manipularea mentala consta in controlarea comportamentului (cand mananci, ce mananci, activitatile, hainele ce poti impraca...), controlul gandirii (tot ce e bun este incarnat in leader si grupul sau, raul este restul lumii, individul se face una cu grupul si orice atac nu este la persoana sa, caci nu mai are identitate, dar la tot ce apartine; interzicerea informatiei, sau informatii modificate) controlul emotiilor (frica si sensul de vina vin folosite pentru a tine persoanele sub control, si pentru a uni grupul impotriva unui dusman exterior) si controlul informatiei (o ascundere a acesteia impiedica individului respectiv sa-si faca o parere personala si nu isi formeaza acel mecanism care elaboreaza informatia).
Eu vad foarte multe asemanari intre psihologia care le folosesc sectele si cea a biserici, considerati-ma nebuna, dar eu cred ca religia este o manipulatie mentala si am motive sa sustin asta, nu de asta exista intoleranta intre religii, ura si pana cand si moarte, paranoie si isterie la interiorul grupului.