View Single Post
Vechi 11.10.2010, 20:08:19
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
De ce nu este chiar asa ?
Ai citit vre-odata despre adevarata semnificatie a pastrarii calendarului, despre ceea ce considera aceasta confesiune ca merita pastrat chiar cu pretul sacrificiului si a marginalizarii, de sensul propovaduit de ei ?
Efectiv, nu inteleg de ce li se spun eretici, atata timp cat Biserica oficiala joaca hora cu catolicismul care, la randul ei , il considera gresit si in afara dogmelor.
Cum poate fi eretic un om care pastreaza o credinta, un calendar si o traditie nestirbita, iar benefica o ascultare fata de Impartasirea cu catolicii ?
Dupa mine, nu ma intereseaza nici una din parti intr-un mod deosebit, eu ii imbratisez pe toti, detaliile razboinice fata de o credinta sau alta mi se par tampenii . Toate credintele prezinta cusur, mai mari sau mai mici , asa cum toate tin si de alti factori decat credinta in sine, credinta ce devine relativa la un moment dat.
Deci, sa inteleg ca este grav sa te desparti de biserica fiindca aceasta considera ca trebuie sa schimbi calendarul, dar nu este grav sa joci hora unirii cu catolicii, in acelasi timp in care te bati in piept pentru veridicitatea si autenticitatea adevarului credintei proprii.?
Vor veni vremurile cand oamenii nu vor mai vedea ascultarea de catre biserica, o dogma si o asezare binecuvantata a credintei in acelasi fel, daca lucrurile merg in regres in ceea ce priveste pastrarea si sustinerea ADEVARULUI propovaduit.
Nu am nimic cu catolicii, eu ii respect asa cum sunt, am insa, ceva cu toata amagirea asta in masa, cu perfiditatea propovaduita sistematic, in acelasi timp in care " interesul poarta fesul ".....

Last edited by ory; 11.10.2010 at 20:11:17.
Reply With Quote