[COLOR=#000000]Ecumeniștii nu protestează împotriva cipizării, pentru că ei nu văd nimic rău în asta, noi însă, ortodocșii, suntem împotriva ecumenismului. Normal că noi nu putem primi nici această lucrare care este cipizarea. Și dacă nu primim cipizarea, dacă vrem să fim până la capăt cu Adevărul, atunci trebuie să fim și antiecumeniști.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Cipizarea și ecumenismul fac parte din același proces, numai că la diferite niveluri. Cipizarea - la nivel juridico-comercial și fizico-electronic, iar ecumenismul - la nivel duhovnicesc, prin schimonosirea credinței. Trebuie să înțelegem că prin cipizare și prin ecumenism se urmărește instaurarea unui regim totalitarist cum nu a mai fost. Acest regim va fi foarte dur. Nu ai unde fugi de el. Reprezentanții sistemului vor fi peste tot", și-a concluzionat discursul dl Benedict Ciubotaru.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Spre exemplificarea celor rostite de dl Ciubotaru pe ecran a fost prezentat cântecul „Svet i radosti" („Lumină și bucurie") din cadrul concertului ecumenist organizat de vestitul cântăreț Stas Namin (vezi video de mai jos). Pe fundalul cântecului, au rostit și au cântat „rugăciuni" reprezentanți ai diverselor religii: budiști, musulmani, protestanți, iudei și „ortodocși". Ultimii, seminariști ai Seminarului teologic din Belgorod, veniți aici cu binecuvântarea arhiereului, în mod blasfemiator, adică hulitor au cântat rugăciunea ortodoxă la această întrunire satanică (în timpul cântării s-a dansat cu fervoare), iar spre sfârșitul cântecului pe fundalul scenei, au apărut simbolurile tuturor religiilor reprezentate, printre care și Sf. Cruce și încet-încet s-au unit într-o stea, care nu este alta decât steaua căzută a lui Lucifer. Concertul a avut loc în martie 2009, în Postul Mare, în ajunul Duminicii Sfintei Cruci. Privind aceste imagini ale decăderii reprezentanților ortodoxiei, unele femei din sală își ștergeau lacrimile de durere și neputință.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Adresându-se tuturor creștinilor prezenți prot. Anatolie Cibric a întrebat: „Fraților, ce facem? Dacă nu ne ridicăm să mergem, degeaba mai vorbim. „Sculându-mă, mă voi duce!" (Luca 15, 18). Patriarhul nu a luat nici o atitudine. Aceasta e foarte grav. Noi însă ce facem? Dacă ne lepădăm de lucrurile întunericului, trebuie să și pierdem ceva, să ne lipsim de ceva, să suferim cumva, altfel nu se poate. Unde-s creștinii din Chișinău? Unde-s cei de la Sf. Dumitru,de la Sf. Gheorghe, de la toate bisericile din Chișinău? Noi am ajuns la ceasul când nu mai putem tăcea. Ce-am făcut noi ca să oprim fărădelegea? Strămoșii noștri au murit ca să trăim noi. Noi ce facem? Dacă moare Cibric, moare cutare... noi ce facem? De aceea vă îndemn: nu stați pe loc, întreprindeți ceva, luați măsuri. Vreau să vă atenționez! Telefonia mobilă - acum e cipul principal! Eu, slavă Domnului, m-am lepădat de el, dar se întâmplă uneori să-l mai folosesc. Dar să știți că el ne răpește liniștea și rugăciunea! Mulți azi suferă de singurătate și cred că mobilul le va mai știrbi din ea. Nu este adevărat! Ne simțim singuratici, când suntem fără de Dumnezeu; atunci însă când suntem cu Dumnezeu și oamenii sunt cu noi. Această întâlnire e una dintre ultimele. Deseori suntem întrebați: „Сколько вас таких?" („Câți sunteți de aceștia?"). Iată a fost un protest împotriva vaccinurilor. Unde era tineretul? Aceasta de acum e problema lor: ei vor să aibă copii, să-i crească sănătoși, dar fug de la proteste, nu-și apără drepturile. Chiar și de la protestul împotriva vaccinurilor unii au fugit. Să știți că nu noi dobândim ceva. Noi nu facem nimic! Noi doar ne sculăm și mergem și Dumnezeu înfăptuiește totul. Și în problema codurilor: noi am întârziat. Dacă vă împotriveați în număr mai mare atunci, acum era altă situație. Monahismul, care este vârful de lance al Ortodoxiei, astăzi nu numai că tace, este mort. Nu vă opriți la jumătate de cale, chiar dacă eu mă „deconectez", voi mergeți înainte. Să știți că pe noi, pe creștinii ortodocși, nu ne iubesc, pentru că ne opunem noului sistem anticreștinesc."[/COLOR]
[COLOR=#000000]Întrebare din sală: „Preoții nu ne dau voie, ei ni se opun, ne numesc sectă. Ce să facem?"[/COLOR]
[COLOR=#000000]Părintele Anatolie: „Mărturisirea credinței înlocuiește pravila, aceste cuvinte aparțin starețului athonit Rafail Berestov. Spune-i părintelui necontenit, mărturisește-ți credința, nu tăcea... Dar fă aceasta cu dragoste și cu bunăcuviință.[/COLOR][COLOR=#000000]"[/COLOR]
[COLOR=#000000]Dl Benedict Ciubotaru: „Am văzut imaginile reale ale cântecului ecumenist „Svet i radosti". Însă trebuie să știm că unde nu este Hristos, acolo nu poate fi nici lumină, nici bucurie. Scopul ecumenismului este să pună semnul egalității între minciună și adevăr, să arate că diavolul are aceleași „drepturi" cu Dumnezeu. Ecumenismul este hulă împotriva lui Dumnezeu. Ecumeniștii batjocoresc Sfânta Treime. Ecumeniștii educă amorțeala simțului adevărului, amorțeala doririi de Hristos. Ecumenismul este moarte duhovnicească. Este prefacerea oamenilor duhovnicești în oameni trupești. El învață cum să fii bun cu oamenii, dar împotrivitor lui Dumnezeu. Este o religie lumească, și nu Dumnezeiască. Ecumenismul îi nivelează și îi egalează pe toți. Ecumenismul este pieirea sufletului".[/COLOR]
[COLOR=#000000]Dna Elena Bâtcă: „Microcipul și ecumenismul sunt două coarne ale aceluiași cap. Cineva ne întreabă: „Dacă deja este gata baza pentru implementarea microcipurilor, de ce întârzie să se înfăptuiască cipizarea?" Ea întârzie fiindcă împotrivirea încă este mare și această împotrivire nu întotdeauna este din motive religioase. Oamenii deja au înțeles că sunt goniți într-un „ocol" electronic și nu doresc aceasta. Totodată, se creează diverse programe, proiecte de popularizare a sistemului electronic. Din acest program face parte și filmul „Avatar", în care este arătată o anume civilizație de pe planeta Pandora, unde fiecare ființă, se împlinește are acces la toată informația depozitată de generații prin prin „conectarea" la un copac „sfânt" (de fapt, o bază de date globală) care este și nodul unei rețele ce unește la nivel psihologic întreaga specie. Alegoria este foarte transparentă. După vizionarea acestui film trei milioane de britanici au acuzat dereglări psihice și s-au adresat după ajutor medical, totodată acest film a provocat și sinuciderea mai multor persoane. Astfel, este clar că conducerea din umbră încearcă diferite moduri de manipulare a conștiinței noastre. Pentru copii bunăoară se creează astfel de jocuri computerizate, care le pregătește conștiința pentru noul sistem electronic. Și dacă ne amintim de cuvintele rostite de Aaron Russo în filmul despre microcipuri, scopul final este implementarea individuală a microcipului.[/COLOR]
[COLOR=#000000]La întrebarea despre afirmațiile diaconului Andrei (Kuraev) care a numit sectă Asociația Creștinilor din Moldova „Fericita Maică Matrona", părintele Anatolie a răspuns prompt: „Kuraev este un dușman al ortodoxiei, un provocator ce urmărește cu totul alte scopuri decât cele misionare și noi ne rugăm pentru el, pomenindu-l la Sfânta Proscomidie, ca pentru dușmanul Bisericii. Prima dată el a fost în Moldova prin anul 2000 și atunci s-a remarcat prin cuvinte îndreptate împotriva călugăriei. Noi, însă ne vom pleca urechea la spusele preoților și călugărilor rugători și nevoitori, și nu vom asculta provocatorii".[/COLOR]
[COLOR=#000000]În context părintele Anatolie a relatat succint despre rezultatele vizitei delegației Mitropoliei Moldovei la Serghiev Posad, înfăptuită cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Kiril, precum și cu binecuvântarea ÎPS Vladimir. Convorbirea purtată între delegația noastră și arhiepiscopul Teognost, împuternicit de patriarhie în acest scop, a durat aproximativ trei ore. Și pentru ca aceasta să nu fie lipsită de argumente, delegația din Moldova alcătuită din doi preoți (pr. Teodor Olărașu și prot. Anatolie Cibric) și trei mireni, a prezentat foto și video-documente privitor la abaterile canonice comise de întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, precum și ale altor ierarhi ai Bisericii. De altfel la discuție au mai participat și alți reprezentanți ai clerului BORu, călugări și preoți din Ucraina și Rusia, iar ieroschimonahul Rafail (Berestov) și ierom. Abel au venit cu această ocazie din Sfântul Munte. Tema principală a discuției a fost activizarea implicării BORu în acțiuni ecumeniste și cererea curmării ei. Deși argumentele au fost multe, foarte serioase și bine argumentate, arhiep. Teognost nu a dorit să accepte adevărul vădit, rămânând pe poziția sa, departe de canoanele Bisericii. „Voi clătinați corabia Bisericii", a afirmat într-un moment dat arhiepiscopul Teognost. „Noi sau voi?!", au replicat membrii delegației. „Cum califică ÎPS Voastră gestul Patriarhului Ecumenic Bartolomeu care i-a dăruit un Coran conducătorului concernului „Coca-Cola", Muhtar Kent, ca după aceasta, venind aici, să vă „onoreze" cu slujirea sa în catedrala Lavrei Sfintei Treimi, al cărei egumen sunteți?", l-a întrebat atunci părintele Anatolie pe arhiepiscopul Teognost.[/COLOR]
[COLOR=#000000]În continuarea adunării, Părintele Pafnutie a cerut încă o dată de la toți creștinii să privegheze și orice lucru să-l facă cu sfat, dar înainte de aceasta să se roage și Dumnezeu va avea grijă de rezolvarea situației. „Fiecare dintre noi trebuie să luptăm pentru noi, pentru apropiații noștri. Eu răspund pentru fiecare suflet, de aceea cer sfintele voastre rugăciuni. Rugați-vă pentru arhierei, pentru preoți. Rugați-vă ca Dumnezeu să ne scoată din întunericul care ne-a cuprins".[/COLOR]
|