Citat:
În prealabil postat de wassabi
Ti-e teama? Cred ca ti-a fost teama de scoala, dupa cum scrii.
Dumnezeu n-are nevoie de paznici, nu te ingrijora. Numai celor mincinosi le este teama de discutii prelungite. Eu pot participa la orice fel de discutii, nu mi-e teama ca cineva imi poate schimba parerile si gandurile, de fapt imi doresc sa capat noi informatii. Numai prostii nu isi schimba parerile, sa stii.
|
teama de tine sau de dialogul cu tine? ... esti simpatic
stiu ca poti sa te cerceti pe forum fara odihna ... dar vezi ... pe mine nu ma intereseaza cearta ... eu am intrat pe forumul ortodox pentru a vorbi cu alti ortodocsi
diavolul e cel mai bun teolog ... si abia asteapta sa ne certam cu el ... nu ii mai fac aceasta bucurie de ceva vreme :)
"Nu incape indoiala ca diavolul este cel mai bine pregatit si totodata cel mai subtil teolog. A aratatat-o cu prisosinta de-a lungul timpului. In istorie, el nu s-a ferit sa-i vorbeasca omului despre Dumnezeu. Dovada clara este erezia, falsificarea adevarului de credinta care, concretizata in pacat, avea sa conduca la falsificarea adevarului existential al omului.
...
Dialogul diavolului cu omul a fost dintru-nceput unul teologic. Dupa cum observam, primul cuvant rostit omului de catre diavol este Dumnezeu. "In numele Lui” initiaza sarpele discutia. Eva ii raspunde marturisind acel adevar pe care Dumnezeu i-l revelase. Diavolul il rastalmaceste si il prezinta protoparintilor falsificat. Acestia il accepta. Asadar, Adam si Eva au pacatuit pentru ca l-au lasat pe diavol sa le vorbeasca - asa cum numai el stie - despre Dumnezeu."
PS: cat despre "teama" mea de scoala ... chiar esti simpatic