View Single Post
Vechi 09.10.2010, 00:20:04
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu e gandul si vorba mea, ci sunt cuvintele Sfintilor Parinti: Ioan Gură de Aur, Vasile cel Mare, Teodor Studitul, Simeon Noul Teolog, Nicolae Cabasila, Simeon al Thesalonicului, Nicodim Aghioritul, Paisie Velicicovschi, Ioan de Kronștadt, Ioan Maximovici, Siluan Atonitul și mulți alții.

Nu mai intereseaza sa mi se dea dreptate, n-am nevoie de asta; eu vreau sa inteleg ortodoxia in esenta ei, nu dupa invataturile calugarilor din vremea noastra care isi dau cu parerea, ci dupa normele, canoanele si sfaturile Sfintilor Parinti, marii dascali si povatuitori ai bisericii ortodoxe.

Sa stii Ionut ca si in zilele noastre sunt calugari care "nu isi dau cu parerea" ci chiar tin cont de canoanele si sfaturile Sfintilor parinti; subiectul acesta al desei impartasanii este mult discutat chiar de mari dascali si povatuitori ai vremurilor noastre iar parerile sunt impartite tocmai datorita faptului ca oamenii zilelor noastre nu mai traiesc si nu mai au credinta crestinilor de altadata.
Felul in care gandesti tu " eu vreau sa inteleg ortodoxia in esenta ei, nu dupa invataturile calugarilor din vremea noastra care isi dau cu parerea, ci dupa normele, canoanele si sfaturile Sfintilor Parinti, marii dascali si povatuitori ai bisericii ortodoxe" ma face sa cred ca ai niste impresii foarte proaste despre dascalii zilelor noastre si ca ai dori sa traiesti in trecut nicidecum in prezent.
Modul in care doresti sa-ti impui punctul de vedere nu mi se pare a fi chiar cel mai corect.