Citat:
În prealabil postat de eduardd
Ce e cu atata inversunare de a raspunde fecaruia? Crezi ca daca dumneata te impartasesti zilnic si altul o poate face doar ca ii spui dumneata? O va face ca ii fluturi in fata canoanele? Crezi ca va merge cineva sa spuna duhovnicului, parinte mi-a spus mie unul pe forum ca trebuie sa ma Impartasesti zilnic ca asa spune canonul?!?
Fiecare face ce ii spune duhovnicul! Scurt clar si la obiect! Crezi dumneata ca cineva se va apropia mai des de Taine doar pentru ca dumneata (sau eu sau altul ) sustii ca e bine? sa invatam sa traim corect. Si de vom reusi asta sunt convinsa ca vom avea parte de Sfanta Euharistie des..daca nu, indiferent ce spun eu sau altul duhovnicul nu ii va permite asta! A omului este doar schimbarea, pocainta, inceputul bun, Sfanta Impartasanie nu e "obtionala"...ci vine cu apropbarea duhovnicului! Indiferent de mine sau de altul.
Sa avem curajul sa fim noi insine si aici si in viata de zi cu zi si tot e mare lucru.. Nu ne cere Domnul sa fim sfinti, dar nici nepasatori.
Fiecare sa mearga in fata duhovnicului si sa faca ascultare. Atata tot! stie duhovnicul ce sa faca indiferent de ceea ce spui tu sau eu!
Am fost foarte concisa in mesajele mele anterioare. Si speram sa intelegi ca vorbim aceeasi "limba"..
Eu am spus tot ce avem de spus legat de subiect.
In rest,
folos duhovnicesc si Bucurie!
|
subscriu mesajului..
Si mi-a mers la inima si cum a spus: Gabriella "Pentru mine este intocmai cum as fi invitata la o masa imparateasca si eu merg acolo murdara si rupta si zdrentaroasa, urat mirositoare ." pentru ca asa ma simt si eu.. si chiar daca ma impartasesc cu teama o fac.
In schimb NU mi-a placut exprimarea lui Ionut:
"Pocainta ei este exemplara,
tinand cont de starea ei de decadenta la care ajunsese in tinerete"
Cum adica? Eu tare cred ca eu sunt mai decazuta decat Sf. Maria Egipteanca din simplu motiv ca ea si-a vazut starea de plans in care era! Iar eu nu-mi vad starea de pacat! (Cum adica? Ea avea nevoie de pocainta puternica pt ca era pacatoasa, iar noi de pocainta "moderata" ca nu suntem chiar asa "decazuti"? Poate am inteles gresit)
Noi nu vedem ca suntem de plans.. ci noi credem ca suntem bogati si ne-am imbogatit (duhovniceste, desigur), dar nu vedem ca suntem ticalosi, vrednici de plans si saraci si orbi si goi.