View Single Post
Vechi 07.10.2010, 18:12:52
Aurelia2010 Aurelia2010 is offline
Member

Data înregistrării: 04.03.2010
Implicit

Lavrentiu, daca tu consideri ca eu fac propaganda, inseamna ca nu ai citit primele mesaje, care au fost sa va cer parerea, pentru ca nu stiu exact ce sa fac: sa raman sub BOR-ul ecumenist sau sa trec cu acestia care au cat de cat o marturisire foarte curata si pe care nu o calca prin eresuri, cum fac mai marii BOR. Uite, daca tu crezi ca nu este indreptatita decizia mea daca as dori sa trec cu ei, citeste bine Canonul acesta dat de Sf. Parinti, care erau destul de constienti cand au spus:

„Cele rânduite pentru preoți, episcopi și mitropoliți, se potrivesc cu mult mai vârtos pentru patriarhi. Drept aceea, dacă vreun preot, episcop sau mitropolit ar îndrăzni, să se depărteze de împărtășirea către patriarhul său, și n-ar și n-ar pomeni numele lui precum este hotărât și rânduit, la dumnezeieștile taine, mai-nainte de înfățișarea Sinodului și condamnarea lui definitivă, face schismă. Sfântul Sinod a hotărât ca acest străin de toată preoția, în caz că se va vădi de acest nelegiuit lucru. Acestea s-au pecetluit și s-au hotărât mai ales pentru cei ce aduc vinovății și se depărtează de întâii lor stătători, fac schismă și rup unirea Bisericii. Pe de altă parte cei ce se despart de împărtășirea ce către întâiul stătător al lor, pentru oarecare eres condamnat de Sfintele Sinoade, sau de Sfinții Părinți, aceia care predică eresul în public și cu capul descoperit îl învață în Biserică, unii ca aceștia nu numai că sunt supuși certării, canonice, îngrădindu-se pe sine de împărtășirea cu numitul episcop, înainte de cercetarea Sinodului, ci și de cinstea cuvenită dreptslăvitorilor se vor învrednici, că n-au osândit episcopi, ci mincinoși episcopi și mincinoși învățători. Și n-au rupt unirea Bisericii, prin schismă, ci s-au silit a izbăvi Biserica de schismă și de dezbinare” (Canonul 15 al Sinodului ce s-a numit I-II, din Constantinopol, întrunit la anul 861).
Reply With Quote