Citat:
În prealabil postat de Callyope
Anna21
1. adica toate marile progrese ale lumii, operele scrise de marii compozitori, autori, sa fie de la diavol? Sincer ma indoiesc el nu este capabil de a face bine. Este adevarat ca au aparut si multe tampenii si bazaconii....
2. dar ce este frumos e frumos...si Lui Dumnezeu ii place sau cel putin asa se spune.
3.Anna eu nu ma refeream la acele fenomene extratereste asociate cu diverse activitati oculte sau ritualuri ci pur si simplu sa fii ajutat si sa ai impresia ca nu este un ajutor omenesc ci extraterestru. Poate nu m-am exprimat tocmai bine ca sa ma fac inteleasa, dar nu am gasit alta formulare.
|
1. Undeva s-a rupt firul
Ai spus ca o entitate i-a comunicat descoperirile lui Tesla.. eu am raspuns ca demonii fac asta..
Acum tu imi pui cuvinte in gura ca toate descoperirile si operele sunt de la diavol!
Pai ce? Oamenii nu au muncit pentru ele? Sau a venit cineva si le-a suflat la ureche?
Comunicarea de care vorbesti tu (cu entitati nevazute) este draceasca. Unii s-au specializat atat de mult in asta incat sunt capabili sa cheme entitatea in orice conditii si aceea apare.
Cat despre inspiratia in muzica... exista chiar un caz celebru a unei compozitii pentru vioara .. Devil's trill. Compozitorul ustine ca diavolul i s-a aratat si i-a cantat aceasta muzica. Cert este ca este deosebit de frumoasa.
Si atunci trecem la punctul 2.. de ce crezi ca ideea umana de frumusete este aceeasi cu ceea ce considera Dumnezeu frumos?
Diavolul nu este capabil sa inspire lucruri pe care omul le considera frumoase? Ba da.. si inca cum! Ca de-aia inseala oamenii cu spor.
Cred ca doar un om despatimit poate sti cu adevarat ce este frumos (in sensul ca ceea ce cosnideram in mod uzual frumos... nu este asa in ochii lui Dumnezeu).
Un exemplu simplu: fardarea (considerat pacat.. bine, se vor gasi unii care spun ca nu.. alta discutie).
Alt exemplu: fa un exercitiu si citeste doar romane laureate cu premiul Nobel. Eu am facut acest expriment in facultate si abia am reusit sa citesc cinci.. apoi nu am mai rezistat, am concluzionat ca Nobel pt literatura se da pt tampenii. Poate ca nu am ales cele mai bune romane, nu are importanta... Daca ar fi fost inspirate de Dumnezeu, m-ar fi apropiat de credinta, dar eu eram atee si nu m-au miscat deloc.
(Tocmai am citit zilele astea o scurta analiza a cartii alice in tara minunilor din perspectiva psihanalitica (banuiesc ca stiti ca autorul era fotograf amator si obsedat de fete tinere.. ). Toate simbolurile gaura de iepure (in care cade Alice), cheia, usa, gradina etc.. sunt simboluri vaginale (mai putin, cheia, adevarat, ca este simbol falic).. toata mania autorului cu marirea si micsorarea.. interpretate din aceeasi perspectiva a obsesiei lui pedofile etc... Asta-i literatura? (carte de copii, inca).. bleah.
asta-i primul exemplu ce mi-a venit in minte... dar mai am multe.
Si exemple extreme din muzica: gandeste-te la muzica de azi.. la lady gaga.. sau la melodia aia care e acum nr. 1 in topuri in sua "i love the way you lie" - lumea este innebunita dupa aceasta melodie care promoveaza violenta domestica: el ii da foc iubitei si ea spune ca este ok, ca ii place sa arda! pentru cei pasionati de mesaje ascunse, da, exista si aici un mesaj ascuns evident). Ok, tu poti spune ca aceasta muzica nu va ramane in istorie. Da, dar lumea o considera friumoasa si gaseste placere in ea. Mai putem spune ca ce este frumos si lui Dumnezeu ii place in astfel de conditii?)
Putini scriitori merita cititi. Putini te apropie de Dumnezeu.
3. Dracii sunt amagitori.. Unii se vor prezenta drept buni, iar altii drept rai. Daca ai vazut vreodata la tv pe cei care se ocupa de spiritism.. unii dintre ei sustin ca vorbesc doar cu entitati pozitive (ba inca tin post, merg la Sf. Liturghie etc.. pentru a nu ajunge in contact cu entitati negative.) Realitatea este ca indiferent sub ce forma se arata.. tot draci sunt.
Citeste "
Despre Inselare" de sfantul Ignatie Brianceaninov. Este o carte de baza pt orice crestin.