Citat:
Īn prealabil postat de cristiboss56
S-au facut astfel de experimente pe perioade mai lungi sau mai scurte << Cum se traia in Comuna primitiva >> . . . Cred ca dupa mai bine de juma de secol de viata , o astfel de experienta ar fi " interesanta " ! 
|
"Interesanta", dar nu pentru tine, inteleg. Nu este obligatoriu, stai linistit.
Pe mine a inceput sa ma fascineze dragostea cu care a facut Dumnezeu totul. Pun in pamant o samanta, cat de mica; din ea creste o planta, care da fructe si apoi seminte, din care pot face multime de plante. Iar ce ramane din planta, se intoarce in pamant, pentru a-l face roditor. Indiferent ce am cultivat, a rodit si a dat atata samanta, incat sa-mi pot hrani familia si toti prietenii, daca le-as semana pe toate. Dumnezeu ne rasplateste insutit.
Asta ma fascineaza: multimea de seminte care ies dintr-un fruct sau o floare. Cand mai aruncati un cotor de ardei, ganditi-va, ca din fiecare samanta poate iesi o planta, care la randul ei poate avea mai multi ardei.
Dintr-o samanata de dovleci decorativi/ tartacute mi-au iesit cel putin 20 de dovleci, fiecare cu semintele lui! Este uimitor!
Si cand ma gandesc ca altadata rosiile, ardeii erau doar ingrediente, fara sa realizez ca reprezinta dragostea lui Dumnezeu pentru noi oamenii, care cu sudoarea fruntii ne castigam traiul. In fapt, asudam pentru ca indepartam buruiana si udam pamantul, ca restul si asa face Dumnezeu. Se merita sa ne intoarcem inapoi la natura. Viata devine mai putin costisitoare, ceea ce e important in vremuri marcate de criza economica. Incercati!