View Single Post
Vechi 27.05.2007, 15:19:22
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Potrivit definitiei din dictionar , eu cred ca orice religie e fundamentalista .

Dar vorbim de noi ortodoxii .Sigur ca santem fundamentalisti , avem la baza un fundament , principii : Evanghelia si Sf. Parinti martirisitori de mii de ani .

Daca Iosif zice ca prin fundamentalism intelege "o pozitie intoleranta.........." , eu sant de alta parere .O deviere de la fundamentalism se poate numi fundamentalism eronat , negativ cum vreti .

Dar nu cred ca fundamentalismul e o gresala . Ar fi daca s-ar referi la diferite grupari mai mici sau mai mari nedemne de luat in seama .
Dar daca e vorba de milioane , de popoare , nu mai pot vorbi de un fundamentalism negativ ,e un crez .

Este evident ca nu exista padure fara uscaturi .Dar Dumnezeu ce face ?
Pomul care aduce roade il curata ca sa aduca si mai multa roada , deci in nici un caz nu se reteaza pentru ca are uscaturi .

Dar aceasta curatire cred eu nu poate veni decat din sanul Bisericii , cei din afara nu -i consider ca sant autorizati .
Poate se pot aduce pareri ,opinii ...

Ma gandesc ca nimeni nu se va interesa de ce zice una ca mine , dar am spus cam cum vad eu , un om de rand.
Sant cel mai putin in masura sa stiu ce e negativ !

maria
Reply With Quote