Citat:
În prealabil postat de Grabriella
Domnule Florin, va citez:
Sfantul Nicolae Cabasila spune asa:
"Pentru a clarifica și mai mult lucrurile, dorim să arătăm care sunt aceste păcate de moarte pentru care Sfinții Părinți opresc de la Împărtășanie. Povățuirile de la sfârșitul Liturghierului opresc de la Împărtășanie pentru următoarele păcate:
-trufia,
-iubirea de argint,
-desfrânarea ,
-mânia și răzbunarea,
-lăcomia,
-zavistia
-lenevirea spre faptele cele bune."
Eu am o foarte mare problema cu aceste pacate pentru ca sunt cele mai frecvente si IN TOT TIMPUL si IN TOATA VREMEA le infaptuiesc. De fiecare data cand ma spovedesc sunt ferm convinsa ca parintele duhovnic ma v-a opri de la Sf. Impartasanie si uimirea si bucuria si recunostinta mea sunt fara margini cand primesc dezlegare.
|
Oare chiar esti atat de trufasa? A ajuns egoismul tau asa departe? Ce insemna trufia pentru tine?
Chiar aduni bani la saltea, ti se intuneca mintea cand vezi euroii?
In ce fel te desfranezi zilnic? Cu gandul poate sau cum?
Chiar cauti cu orice prilej sa le faci rau celor care ti-au gresit? Iti sare tandara atat de usor?
Atat de mult mananci? Pana nu mai poti?
Le doresti rau celor carora le e bine?
Si chiar lasi sa treaca ziua fara sa spui o rugaciune, fara sa dai un ban saracului pe langa care treci, fara sa sfatuiesti pe cineva?
Vezi tu, Gabriela, ca nu prea te cred. :) Daca tu si Ana asteptati sa ajungeti la nepatimire si la desavarsire si abia apoi sa-L primiti pe Hristos, va inselati. Pentru ca El ni Se da in dar, nu pentru meritele noastre. Si a venit si vine inca pentru a-i ajuta pe cei pacatosi si cazuti sa se ridice, nu a venit pentru cei drepti. Stii bine asta, nu?