Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Eu citez din Sfantul Nicolae Cabasila care imparte pacatele in cauzatoare de moarte si celelalte. Vezi inca o data ca nu vin cu parerea mea.
La spovedanie e evident ca poti sa le spui pe toate, insa nu pentru orice greseala sau pacat minor trebuie sa deranjam preotul (spre exemplu, zilnic gresim cu cuvantul).
Te tot bati cu pumni-n piept ca tu crezi in Sfanta Traditie, insa de fapt te limitezi la lucrurile superficiale. Ignori esenta lucrurilor, ii ignori pe marii Sfinti Parinti. Nu vrei sa citesti si sa inveti, deci vei da socoteala pentru ignoranta.
Sfintii spun in cor ca este foarte riscant sa stai departe de Sfanta Impartasanie si tu ne dai lectii despre plangerea pacatelor. Pai fara a te impartasi NU poti sa ajungi la pocainta autentica! Este o conditie fara de care risti ca cazi de unde esti in cele mai de jos. Oare nu este de ajuns parerea de rau pentru pacate? Vrei lacrimi de pocainta? O sa ti se dea, dar nu cand vrei tu si, iarasi, acestea NU sunt o conditie pentru a te impartasi.
Eu nu ma joc de-a credinta ortodoxa. Ultima oara m-am impartasit pe 26 septembrie pentru ca am fost plecat din tara si, dupa ce m-am intors, nu l-am gasit imediat pe parintele meu duhovnic. Maine ma voi spovedi, deci sa nu ai impresia ca ma duc oricum la Liturghie sa primesc Sfintele Taine.
Dar tu si voi ceilalti, ce faceti? Cat de des cautati sa va apropiati cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste la indemnul preotului? Ati ramas la stadiul de frica si aveti senzatia ca asa este si normal. De canoanele ortodoxe nici ca va pasa. Sunt expirate sau ce?!
Vorba Sfantului Ioan Gura de Aur: cine este nevrednic sa se impartaseasca des nu este vrednic sa o faca nici rar. Cautati si documentati-va din Sfintii Parinti, nu va amagiti ca nu e de gluma!
|
Frate, ma dai gata... te-am intrebat cred ca trei ori pana acum: cum impaci impartasania saptamanala cu ferirea de prunci?
Ca esti pur si simplu oprit de canoane!
(Ai uitat ca esti initiatorul acelui thread in care cautai sfat pt asta?)
(ca sa nu mai amintesc chestia cu extraterestrii, evolutionism si alte abureli ce am citit la tine)
Frica versus curaj in ortodoxie: frica de pacat.. curajul de a te lepada de lume si a duce crucea. Nu am auzit de curajul de a te aropia de Sf. Impartasanie.