View Single Post
Vechi 05.10.2010, 11:08:49
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Iar organizarea Bisericii nu este autocratica, ci soborniceasca. Si mirenii au cuvantul lor de spus, nu sunt niste oi proaste. Singura conditie este sa supuna Sfintilor Parinti…
Imi pare rau ca trebuie sa repet: pozitia dumneavoastra este proto - protestanta.

"Supunerea" fata de Sfintii Parinti este o aberatie din aceeasi categorie cu Sola Scriptura. As putea-o numi "Sola Patristica". Cadeti in aceeasi greseala ca si protestantii, care se cred chemati sa interpreteze si sa aplice singuri Scriptura, atata doar ca in cazul dumneavoastra este vorba despre scrierile patristice si canoane.

Sfintii Parinti au autoritate de invatatori ai Bisericii, in masura in care Biserica le recunoaste aceasta autoritate. Statutul de Sfant Parinte nu inseamna in mod automat ca toate invataturile acestuia sunt perfect ortodoxe, exemple sunt destule.

Aratati-mi va rog un Sfant Parinte care s-a erijat in autoritate directiva in cadrul Bisericii, care a scris "Cine nu crede ca mine sa fie anatema".

Dimpotriva, Sfintii Parinti (si Sfintii in general) s-au distins in primul rand prin ascultare de Biserica, de episcop, patriarh sau papa.