View Single Post
Vechi 05.10.2010, 08:08:38
eduardd
Guest

Smile Pentru ca spovedania manstuieste iar Sfanta Euharistie desavarseste!

ma doare iara capul...

Acum, dupa mintea mea putina..imi zic asa:
Bun! dezbat subiectul, imi scriu aici parerea dar oare cat conteaza ea? Pentru ca decizia finala o ia duhovnicul! El hotaraste cat de des sau rar ma pot impartasi. Atunci daca decizia nu-i la mine...ce mai conteaza parerea mea? Numa asa sa ne dam cu parerea...nu cred ca-i benefic. Eu una am multe restante de dat la Stapana..ma tem ca voi ramane repetenta...si-i cam degeaba "parerea mea".. ca oricum nu ajung sa ma apropii de Sf. Euharistie..

Eu pot eventual, daca ma cred "in stare" sa dau sfat (celor ce-l cer!) cum sa vietuiasca pentru a "favoriza" impartasania deasa.
NU va suparati pe mine, nu fac pe desteapta..dar acum, spuneti si voi.. aceste dezbateri nu fac decat sa duca la topice precum " ce credeti voi despre BOR?" sau "Ce credeti despre preotul cutare"?. Sau poate nu inteleg eu bine rostul lor?..

Eu cred (VREAU SA CRED!!) ca tot ortodoxul stie ca Sfanta Euharistie se primeste in DAR! Nimeni nu-i vrednic de Ea. Dar Domnul ne face partasi de El daca noi avem bunavointa si ne spovedim curat! Nu asteapta Domnul multe de la noi, vrea doar sa fim sinceri. Nu cere sa facem minuni, vrea doar sa fim sinceri acolo la picioarele Lui. Atat! Nu vrea povesti despre pacatele altuia...nu vrea sa stim canoanele...nu vrea sa spunem cat bine am facut...vrea doar sa plecam capul cu inima cu tot si sa stim ca ce primim este IN DAR! Nu plata pentru "bunatatea si virtutea" noastra. Daca simtitm asta cu adevarat sant convinsa ca NU ne va lasa pe afara...
De aceea cred din toata fiinta mea, ca:
NU e important cat de des ci CUM te impartasesti.

Cred ca asa ar trebui sa punem accentul. Din acest punct trebuie plecat.. NU cat ci CUM! Pentru ca spovedania mantuieste iar Sfanta Euharistie desavarseste!
Reply With Quote