Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
16. Și, luându-i în brațe, i-a binecuvântat, punându-Și mâinile peste ei.
|
La baptisti acesta binecuvantare are loc ca si slujba speciala pentru un copil nascut in familia unuia dintre credinciosi. Copilul este adus la biserica, un pastor isi pune mainile peste el, rosteste binecuvantarea din Numeri 6:22 apoi parintii si membrii ai bisericii se roaga pentru copil.
Citat:
Mare bucurie la Sfinta Liturghie,cind vezi zeci de copii cu luminari aprinse in mina,apropiindu-se de Sfintul Potir pentru a-L primi pe Iisus Hristos Dumnezeu in trupurile si sufletele lor.Altii in bratele parintilor lor,altii purtati in leagane...
|
Fiind o zona dedicata discutiilor cu cei care nu fac parte din Biserica Ortodoxa unii cititori (eu sigur) se poate sa nu prinda sensul cuvintelor dumneavoastra. Este vorba despre sarbatoarea Pastelui ?
Citat:
...si daca cunosc pe dinafara psalmii,plus teoria relativitatii si calcul integral si logaritmic.
|
Nu cred ca stie nimeni pe dinafara psalmii. 119 cel putin

.
In majoritatea bisericilor NP copiii sunt impartiti pe grupe de varsta si fie partial fie pe intreaga durata a slujbelor din biserica sunt invatati la nivelul lor de intelegere (prin jocuri etc.) lectii care sa le ramana in memorie. In felul acesta le si ramane ceva si parintii pot fi atenti la ce se intampla in biserica. In timpul slujbelor cand nu are cine sa faca lectii cu copiii, ei sunt bineveniti in acelasi loc cu adultii chit ca mai fac scandal, se mai lasa cu plansete. Nu cred ca se ajunge pana la logaritmi. Poate inainte de BAC, dar aia e alta grupa de varsta