View Single Post
Vechi 04.10.2010, 20:26:42
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Domnule Păduraru, se întâmplă că învățăturile bisericii mele sunt aceleași cu ale lui Hristos și ale sfinților apostoli, cum aș putea s-o "las mai ușor"? Îmi cereți să mă dezic de învățătura lor? Îmi pare rău că trebuie să vă dezamăgesc, dar n-o pot face...

Să înțeleg că trebuie să replic doar când sunt înjurat ori trimis la *****? În asemenea situații fac tot posibilul să mă abțin, în ce s-ar transforma acest forum dacă aș răspunde la fel?

Stimate domn, cum bine știți noi considerăm Biblia singura normă de călăuzire în cele spirituale. Așa că nu voi prezenta ca argumente citate din Sfânta Tradiție, Luther ori White, ci doar din Biblie, iar ca dovadă de bunăvoință folosesc Biblia Ortodoxă.

Nu mi-e cu supărare, drept urmare nu mă enervez să amintesc pentru a nu știu câta oară că ne aflăm pe un sub-forum destinat topicelor de dialog interconfesional.

Bineînțeles că le păstrez pentru mine, însă când sunt întrebat am datoria de a răspunde. Cum considerați altfel că ar putea decurge un dialog?
Doamne ajută și numai bine!
1. Toți cei de la alte culte spuneți asta, însă diferențe de opinii apar. De ce?!? Pentru că suntem oameni și înțelegem diferit multe lucruri, fără a avea harul Sfântului Duh. Nu are rost să continuăm...

2.1. Cel care are "curajul" să vă înjure, normal că va avea parte de oprobiul majorității forumiștilor, de un bann și de judecata bunului Dumnezeu.
2.2. A replica laconic, fără detalii; genul "nu sunt de acord cu cele de mai sus" și atât. Dacă oarecine întreabă "de ce?", răspunsul poate fi "pentru că nu este în învățăturile Bisericii din care fac parte". Replicând prin fel de fel de detalii, aveți destule șanse să smintiți pe unii mai slabi în credință, să fiți jignit de unii ortodocși grabnici la mânie. Asta doriți?!?

3. Biblia ortodoxă, Biblia romano-catolică, Biblia protestantă etc. Citind diferite citate din biblii ale diferitelor culte, diferă doar câteva cuvinte sau orânduirea cuvintelor în frază. Nu are asta prea mare importanță; ține de topica traducătorului, dar ideea e aceeași. Însă, noi, oamenii, păcătoși prin toată firea noastră, interpretăm diferit.

4. Chiar dacă ne aflăm pe un subforum destinat dialogului interconfesional, nu înseamnă că trebuie să susținem vehement învățăturile non-ortodoxe. Replicile laconice, la fel sunt indicate. Vrea cineva detalii, vă poate scrie pe privat.

5. Când sunteți întrebat, iarăși răspuns laconic. Vrea detalii - mesaj privat.

Doamne ajută!!!
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!
(rugăciunea Sfântului Efrem Sirul)

Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi!
Reply With Quote