Citat:
În prealabil postat de Paduraru
Stimate domn, fie-mi cu iertare intervenția, dar te rog las-o ușor cu învățăturile bisericii dumitale.
|
Domnule Păduraru, se întâmplă că învățăturile bisericii mele sunt aceleași cu ale lui Hristos și ale sfinților apostoli, cum aș putea s-o "las mai ușor"? Îmi cereți să mă dezic de învățătura lor? Îmi pare rău că trebuie să vă dezamăgesc, dar n-o pot face...
Citat:
Dacă vreun ortodox nu face referire exactă la persoana domniei tale, ci doar la vreo învățătură (fără a face trimitere exactă la o sectă - nu la un cult), te rog frumos las-o ușor
|
Să înțeleg că trebuie să replic doar când sunt înjurat ori trimis la *****? În asemenea situații fac tot posibilul să mă abțin, în ce s-ar transforma acest forum dacă aș răspunde la fel?
Citat:
cu demonstrațiile acestea de texte din Biblie și despre cum înțelege domnia ta Biblia.
|
Stimate domn, cum bine știți noi considerăm Biblia singura normă de călăuzire în cele spirituale. Așa că nu voi prezenta ca argumente citate din Sfânta Tradiție, Luther ori White, ci doar din Biblie, iar ca dovadă de bunăvoință folosesc Biblia Ortodoxă.
Citat:
Nu vă fie cu supărare, dar trebuie să ținem cont că suntem pe un forum ortodox și să o lăsăm mai moale cu învățăturile non-ortodoxe.
|
Nu mi-e cu supărare, drept urmare nu mă enervez să amintesc pentru a nu știu câta oară că ne aflăm pe un sub-forum destinat topicelor de dialog interconfesional.
Citat:
Dacă dumneavoastră aveți alte concepții religioase diferite de cele ortodoxe, păstrați-le pentru dvs. Nu vă impune nimeni să vă deziceți de ele în favoarea celor ortodoxe, dar nici să le trâmbițați vehement aici.
|
Bineînțeles că le păstrez pentru mine, însă când sunt întrebat am datoria de a răspunde. Cum considerați altfel că ar putea decurge un dialog?
Doamne ajută și numai bine!