Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dumnezeu a trimis mulți îngeri și a transmis voia Sa fără echivoc. Dar altceva este să vină El Însuși și să ducă o viață exemplară. Dacă aș spune asistentei mele că trebuie să dea cu mopul pe jos și să fie punctuală, poate că ar spune sau ar gândi că pretențiile stea sunt absurde, sunt sub demnitatea ei, că asta nu e viață. Dar, dacă eu însumi sunt punctual și pun mâna pe mop, motivația este mult mai puternică. Isus a arătat că se poate duce o viață conformă voii lui Dumnezeu.
|
Cred ca trebuie sa mai lamuresc ceva. Cum arata Dumnezeu? Are forma umana? Pt ca daca dogma spune ca are forma umana inseamna ca discutia are mici sanse sa ma poata lamuri, eu nu cred si nu pot concepe ca cineva sa creada ca Dumnezeu are forma umana (barba, 2 maini, sange, par, transpiratie, bea apa, doarme etc)
Asadar, ce spui tu cu metoda exemplului personal este potrivita pt cazurile cand vorbim de un preot si enoriasii sai sau a unui mic patron pt cei cativa angajati ai sai, nu se poate aplica lui Dumnezeu. Sa fim seriosi, cum poti sa ceri exemplu personal de la Dumnezeu, e ca si cum directorul general al unei firme cu 20000 de angajati (tu ai venit cu exemplul asta) ar trebui sa dea cate un exemplu personal fiecarui angajat, e inutil, e totusi directorul general.
Problema mea cu majoritatea raspunsurilor voastre este ca ele incearca sa justifice o concluzie, sunt toate complicate, contorsionate, nenaturale. Nu incercati sa trageti o concluzie logica de pe urma ipotezei ci incercati sa adaugati date in problema pt a dovedi adevarata concluzia dorita.
Eu cred in Dumnezeu. Nu stiu cum arata. Cred, de fapt, ca nu "arata" in niciun fel, este mult prea mare pt mintea noastra, este peste tot, este in fiecare atom, este, daca vreti, ca o forta subatomica. Cred ca poti "rezona" cu Dumnezeu, daca esti bun, daca doresti binele, daca iubesti, daca emiti un anumit spectru placut lui Dumnezeu. Cred ca Isus a fost special, un om deosebit cu o capacitate deosebita de a intelege mai mult din ceea ce trebuie sa intelegem si noi, candva. El a incercat sa ne spuna cate ceva, prin pilde, niciodata direct. Nu cred ca Isus a fost fiul lui Dumnezeu mai mult decat este oricare dintre noi. Dumnezeu nu are nevoie de fii si nici nu face favoritisme, ne iubeste pe toti.