View Single Post
Vechi 04.10.2010, 16:23:01
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
cei ce vorbesc de impartasirea saptamanala NU sunt mari postitori, nu se opresc de la relatii conjugale in zilele acelea inainte/dupa impartasanie si.. mare atentie, NU se spovedesc inainte de fiecare impartasanie.
Eu sunt un mare postitor, pentru ca am mare grija ce mananc chiar si cand nu este post. :) E si acesta un fel de a posti, nemancand otrava si toxinele pe care marea majoritate le ignora sub motivul ca "asta e, nu avem de ales, asta ni se ofera". Reclama: au aparut oua ecologice cu ZERO la Auchan si la Billa. :D

Despre relatiile conjugale: depinde cu cine esti casatorit. Oricum, in Duminica in care te impartasesti, ajunezi pana in momentul impartasirii de la mancare si de la orice altceva. Dupa aia, iarasi, depinde cum te-ai inteles cu partenerul conjugal. Daca esti casatorit cu cineva care nu e crestin, atunci mergi pe indemnul lui Pavel care este cat se poate de clar:

1 Corinteni 7:
12. Celorlalți le grăiesc eu, nu Domnul: Dacă un frate are o femeie necredincioasă, și ea voiește să viețuiască cu el, să nu o lase.
13. Și o femeie, dacă are bărbat necredincios, și el binevoiește să locuiască cu ea, să nu-și lase bărbatul.
14. Căci bărbatul necredincios se sfințește prin femeia credincioasă și femeia necredincioasă se sfințește prin bărbatul credincios. Altminterea, copiii voștri ar fi necurați, dar acum ei sunt sfinți.

Daca esti casatorit cu un ortodox, atunci nu cred ca vei avea probleme in a face abstinenta de comun acord si in alte zile decat numai Duminica.

Cat despre spovedania inainte de impartasanie, este in functie de gravitatea pacatelor si de ceea ce iti spune duhovnicul. Normal ar trebui sa ne spovedim de fiecare data cand ne impartasim, insa in viata concreta a anului 2010, nu putem sa ne intalnim saptamanal cu preotul. Nici nu ar reusi sa-i spovedeasca pe toti in fiecare sambata. Dar, daca nu ne impartasim in fiecare Duminica, atunci incalcam Canonul 9 Apostolic si ne facem din ortodocsi eterodocsi.

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Trebuie sa ai mult discernamant.
1 Corinteni 11:
27. Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de trupul și sângele Domnului.
28. Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar.
29. Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind trupul Domnului.

Daca cineva are un partener necredincios, inseamna ca nu mai are voie sa se apropie? Nicidecum, caci este chemat la sfintenie, pentru ca prin el sa se sfinteasca si familia lui. Putin curaj, doamnelor si domnilor, nu fiti speriati!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote