View Single Post
Vechi 01.10.2010, 23:50:53
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Doamnă, domnișoară, sau altă categorie (ne putem aștepta la orice), n-am catalogat "erezie" ceea ce ortodocșii respectă cu sfințenie, am atras doar atenția asupra formulării "ea este Datatoarea de viata a celui ce a adus Viata pe pamant" care poate fi considerată ca erezie (chiar și în Biserica Ortodoxă). Eu nu cred că poziția oficială a Bisericii Ortodoxe este aceea cum că sfânta Maria ar fi dat viață Dumnezeului Creator. Puteți fi de acord cu așa ceva?

Eu nu prezint părerea Bisericii AZȘ, ci poziția Scripturii. Or în această privință BAZȘ ca și toate bisericile inclusiv Biserica Ortodoxă au un crez comun: Hristos nu este creat, Lui nu i s-a "dat viață", El are viața în Sine - este Dumnezeu!

Stați liniștită, dacă aveți o asemenea ospitalitate violentă nu o să vă calc pragul

În cazul meu, n=0. Dar v-aș fi recunoscător să aud explicația dvs. asupra versetelor citate (Ioan 19,26-27), deși ele sunt cât se poate de clare. Hristos pe cruce nu a avut timp de filosofii, El s-a exprimat concis și pe înțeles, nu s-a mai exprimat în pilde.

Sunteți total dezinformată. Noi, spre deosebire de saduchei, credem în înviere (înviere ce aduce după sine și "viața viitoare" și "nemurirea").

Vă rog frumos, nu folosiți ghilimelele dacă (vorba de mai sus) nu cunoașteți Scripturile, căci vă rătăciți și-i mai rătăciți și pe alții. Citați corect, ori nu mai puneți semnele citării. Mulțumesc.

Ei bravos! După ce filosofia platoniană a ridicat sufletul la o stare superioară ființei vii, dumneata îl cobori la nivelul unui lucru...

Ne-a ferit Dumnezeu...

Dacă nu găsim (nu există) răspunsuri în Scriptură înseamnă că nu sunt vitale pentru mântuirea noastră, iar terenul speculațiilor este foarte alunecos.

Dar văd că sunteți bine dezinformată, ori rău informată - luați-o cum doriți.

Denumirea de adventist de ziua a șaptea (apropos: astăzi 1 Octombrie se împlinesc fix 150 de ani de la alegerea numelui bisericii noastre) trădează faptul că piatra noastră de temelie este Hristos- Piatra Unghiulară a Cărui a doua venire (adventus) o așteptăm. Îl mai așteptați voi ortodocșii pe Hristos să vină, așa cum frumos vă zice Crezul?

P.S. Mă iertați că v-am făcut varză reply-ul, dar era de-a dreptul... pur și simplu!
exceptionala demonstratie de stiinta inutila
Reply With Quote