View Single Post
Vechi 30.09.2010, 09:37:54
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de deschideochii Vezi mesajul
Daca spuneti ca s-au desprins, inseamna ca erau unite inainte de 1054 nu?
Si daca erau unite, nu formau o singura biserica?
Care e deosebirea intre desprinderea ortodoxismului de biserica de dinainte de 1054 si desprinderea oricarui alt cult sau secta de biserica oficiala a timpurilor noastre?.
Da, pana in 1054 biserica era una. Dar Satanei nu i-a placut si nu-i va placea niciodata pacea si unitatea crestinilor, imi dai dreptate? De aceea a cautat si a si reusit sa sfasie Biserica lui Hristos.
Repet, nu BO. s-a desprins de cea catolica, ci invers. De ce? In primul rand NEASCULTARII... acest pacat care a dus nu numai la caderea primului om, ci si la faramitarea Bisericii.
Hristos ii spune lui Petru ca pe baza marturisirii sale va zidi Biserica pe care nici portile iadului nu o va sfarama...

Citat:
Si NP au istorie. Ca e mai lunga sau mai scurta, mai urata sau mai frumoasa, asta e altceva..
Parerea mea este ca o istorie nu tine 20, 50 , sau 100 de ani...Fiecare cult NP are un inceput si va avea un sfarsit. Inceputul e cauzat de 1-2 oameni certati cu morala (in unele cazuri) care au reusit sa traga dupa ei pe cei slabi in credinta.

Citat:
In perioada in care s-au intalnit apostolii, nu exista Biblia. Era doar Vechiul Testament. Luther avea deja Sfintele Scripturi si se putea vedea ca acei conducatori ai bisericii deviasera de la cele lasate de apostoli. .
Este adevarat ca nu exista Biblie, dar cine a scris Biblia? oare nu tot ei? au facut cumva cursuri pentru a scrie biblia?... D-zeu a fost Cel care i-a luminat pe apostoli si in Scrierile lor , dar si in vorbirea lor....(pana aici, cred ca imi dai dreptate)...deci, daca D-zeu este cel care i-a luminat pe Apostoli, de ce nu i-a mai luminat si cu privire la problemele Bisericii primare, a facut D-zeu nedreptate?
Iti dau tot eu raspunsul: D-zeu a dorit ca in activitatea pastoral-misionara a Apostolilor (si mai tarziu, dupa exemplul sinodalitatii) sa existe COLABORARE intre misionarii lui D-zeu.

Citat:
Invatatorii mincinosi sunt cei care propovaduiesc o alta evanghelie. Fiecare poate sa-i "detecteze" citind Biblia..
Nu stiu ce inseamna "o alta evanghele", dat stiind faptul ca fiecare cult are o viziune aparte si o interpretare proprie a Scripturii...

Citat:
Sunteti extrem de subiectiv. As putea scrie multe despre cultul mortilor si al moastelor si despre alte practici care seamana mai mult cu practicile voodo.
Eu vreau sa scot in evienta dor ca NEASCULTAREA si NESUPUNEREA fata de conducatorii Bisericii a dus la DEZBINARE.
Iti spun ca daca cultul mortilor si al sfintelor moaste nu ar fi conforme cu Biserica si vrerea lui D-zeu, ar pieri... dar acestea doua (si altele) sunt mai vechi decat cultele NP.
Reply With Quote